Beszállítók Mexikóban épít alumíniumöntödét a Brembo

Mexikóban épít alumíniumöntödét a Brembo

Panker Gergő | 2014.12.15 05:08

Mexikóban épít alumíniumöntödét a Brembo

Az autóalkatrészeket gyártó Brembo egy új alumíniumöntödét épít a Mexikóban található Monterrey közelében, ahol Mexikóban gyártó (vagy az országban gyártást tervező) amerikai, európai és ázsiai autógyárak számára készít majd féknyergeket. A vállalat szerint a projekt 32 millió euróba kerül majd.

Hirdetés

Mexikót az utóbbi időben számos autóipari öntészeti beruházás helyszínéül választották. A Federal-Mogul Powertrain októberben indította el új, dugattyúgyűrűket gyártó öntödéjét, míg a Tisamatic júliusban nyitotta meg a második, hajtásrendszerekhez, valamint fék- és alvázöntvényekhez lágyvas alkatrészeket gyártó vasöntödéjét.

A Brembo júliusban bejelentette, hogy egy 100 millió dolláros projekt részeként egy új vasöntödét épít a Michigan állambeli Homerben, amelyet 2017-ig egy integrált gyártókomplexummá fejlesztenek, kiegészítve a jelenleg ott található megmunkálási és összeszerelési folyamatokat.

A Brembo monoblokk és kétrészes fix féknyergeket fejleszt és gyárt minden szegmens számára

A több mint 30 ezer négyzetméteres Nuevo Leonban található escobedói gyártóegységben olvasztási, öntészeti és megmunkálási folyamatokat végeznek majd. Az öntöde öntészeti kapacitása évente 14 000 tonna lesz, míg a forgácsoló műhelyben évi 2 millió alkatrész megmunkálását végzik majd.

A gyár kialakításáról, illetve a felszerelésről a vállalat még nem közölt részletes információkat. A 32 millió eurós beruházásból felépülő új üzem 2016-ban kezdi meg a működését, míg az öntöde felfutása 2018 végére várható. A vállalat évi 120 millió dolláros forgalmat vár az új öntödétől, míg a projekt várhatóan összesen 500 új munkahelyet teremt majd.

A Brembo az autóipari fékrendszerek specialistája, féknyergeit pedig számos szegmens modelljei esetében eredeti alkatrészként alkalmazzák. A súlycsökkentés, illetve a legnagyobb teljesítmény érdekében a monoblokk, illetve két részes fix féknyergeket alumíniumból készítik, a fékdugattyúk száma pedig a fék méretétől függően kettőtől hatig terjed.

A Brembo a projekt tavaly júliusi bejelentésekor kiemelte, hogy a NAFTA (Észak-amerikai Szabadkereskedelmi egyezmény) országai (USA, Kanada, Mexikó) az elmúlt évek során a beszállító legnagyobb felvételi piacává léptek elő. A vállalat eladásai a régióban 2014 első kilenc hónapjában 25 százalékkal nőttek a 2013-as év hasonló időszakához képest.

– Az új mexikói üzemmel a Brembo megerősíti azon törekvését, hogy folytassa növekedését Észak-Amerikában – hangsúlyozta Alberto Bombassei, a vállalat elnöke. – Az alumínium féknyergek iránti kereslet Európán kívüli bővülése új fejlődési lehetőségeket nyit meg Észak-Amerikában a technológia területén piacvezető szerepet játszó Brembo számára. Csak úgy tudjuk kihasználni ezt a lehetőséget, ha az ügyfeleinkhez közel, a helyi piacok közelében fektetünk be a gyártókapacitás bővítésébe – tette hozzá a Brembo elnöke.

Kiemelt Partnereink