Beszállítók Megoldja a jövő szállítmányozási kihívásait a Knorr-Bremse

Megoldja a jövő szállítmányozási kihívásait a Knorr-Bremse

autopro.hu | 2021.10.01 14:20

Megoldja a jövő szállítmányozási kihívásait a Knorr-Bremse

Fotó: Knorr-Bremse

Az árufuvarozás mennyisége a következő évtizedekben folyamatosan növekedni fog. Konzervatív prognózisok szerint az elkövetkező 25 évben csak Németországban 40 százalékkal fog növekedni a közúti árufuvarozás tonna-kilométerben mért volumene. Egész Európában és az Amerikai Egyesült Államokban hasonló a trend. A forgalomsűrűség növekedése növeli a baleseti kockázatokat.

Hirdetés

A Knorr-Bremse R&D Center Globális, Skálázható Haszongépjármű Rendszerek projektjének megvalósítása során olyan járműbiztonsági rendszerkomponenseket és architektúrát fejlesztettek, amelyek választ adhatnak az elkövetkező évtized kihívásaira és egyúttal az üzemeltetői és a társadalmi követelményeket optimálisan elégítik ki.

A követelményeket két fő csoportra bontották: járműélettartamra vetített összköltség csökkentése és baleseti kockázatok csökkentése. A költségcsökkentést olyan rendszer-architektúrákkal valósították meg, melyeket a járműgyártók globálisan, ezáltal nagy darabszámban tudnak alkalmazni. A projekt alatt a fékrendszer és a légellátó rendszer globálisan alkalmazható architektúráját és komponenseit fejlesztették ki. A legnagyobb baleseti kockázatot a járművezetők hordozzák magukban. A projekt során olyan rendszerek fejlesztését végezték, melyek a járművezetőtől minél több feladatot átvesznek és bizonyos körülmények között autonóm vezetésre is képesek. A Knorr-Bremse autonóm tesztjárművét közúti körülmények között is sikeresen tesztelték az M6-os autópálya egy kiválasztott, körülbelül 100 kilométer hosszú részén végeztek közutas teszteket.

A megvalósított projekt tartalma illeszkedik a járműgyártók által meghatározott globális trendekhez – autonóm járműirányítás, globális haszongépjármű-platformok. A Globális, Skálázható Haszongépjármű Rendszerek projektben megvalósított innovációs fázis eredményeit a járműgyártói termékstratégiákhoz kapcsolódóan közvetlenül hasznosítani tudják a Knorr-Bremse termékfejlesztésében. A fejlesztési eredményeken túl hozzáadott értéket jelent az iparági élvonalba tartozó fejlesztési tartalom is, mivel megteremti a magasan kvalifikált munkavállalók hosszú távú alkalmazásának lehetőségét.

Kiemelt Partnereink