Beszállítók Megnyitotta alkatrészgyárait Újvidéken a Nidec

Megnyitotta alkatrészgyárait Újvidéken a Nidec

autopro.hu/V.M. | 2023.05.19 12:16

Megnyitotta alkatrészgyárait Újvidéken a Nidec

Fotó: Nidec Mynewsdesk

A japán Nidec megnyitotta új autóipari alkatrészgyárait a szerbiai Újvidéken. A kettő üzemben elektromos járművek részegységeit fogják előállítani.

Hirdetés

A nagyobbik, mintegy 60 ezer négyzetméteren elterülő létesítmény a Nidec Electric Motor Serbia leányvállalathoz tartozik. Itt villanymotorokat és más kapcsolódó termékeket fog előállítani ezer munkavállaló.

A működését most megkezdő másik üzem a Nidec Elesys Europe alá tartozik. Az invertereket és elektromos vezérlőegységeket gyártó egység 200 főnek biztosít megélhetést.

Közleményében a Nidec rámutat, hogy a szigorodó európai emissziós előírások nyomán nő a kereslet termékei iránt, ezért gyártóhálózatot hoz létre Szerbiában. Ennek részét képezik a most megnyitott üzemek, melyek az első fázissal kezdik meg működésüket. A Nidec közleményében arra nem tér ki, hogy az egységek bővítésére mikor és milyen feltételekkel kerülhet sor.

A vállalat jelenleg azon dolgozik, hogy beszállítóit új gyárai közelébe vonzza, és azáltal egy elektromotorokra szakosodott ipari klasztert hozzon létre.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink