Beszállítók Még több lengéscsillapítót fog Kínában gyártani a thyssenkrupp leányvállalata

Még több lengéscsillapítót fog Kínában gyártani a thyssenkrupp leányvállalata

autopro.hu/P.B. | 2021.03.22 12:20

Még több lengéscsillapítót fog Kínában gyártani a thyssenkrupp leányvállalata

Fotó: thyssenkrupp Bilstein

A lengéscsillapítókat gyártó, a thyssenkrupphoz tartozó Bilstein növeli a kínai gyártókapacitását a termékei iránti növekvő kereslet kielégítésére. Ez egy újabb olyan lépés, amivel thyssenkrupp Kínára való támaszkodása nő.

Hirdetés

A Bilstein 2014 óta van jelen Kínában, lengéscsillapítóit a thyssenkrupp kínai üzemében, Changzhou városában készíti. A kapacitásnövelésre is itt kerül sor, új gyárat tehát nem épít a német vállalat Kínában. A bővítést igénylő keresletnövekedés a Bilstein elektromos autókhoz gyártott lengéscsillapítói iránt jelentkezik.

A thyssenkrupp üzleti stratégiájának része, hogy növeli jelenlétét Kínában, és egyre jobban támaszkodik a világ legnagyobb járműipari piacára - írja az Automobilwoche. A pótalkatrészek szegmensében is további szerepet kíván szerezni magának a vállalat.

Nem véletlenül keltette fel a német autóipari konszern figyelmét ennyire Kína és az elektromos autók. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, Kínában tavaly rekordot döntött a tisztán elektromos járművek eladása, az idei évre pedig további komoly, 51 százalékos növekedést prognosztizálnak a szakértők.

Kiemelt Partnereink