Beszállítók Mechatronikai képzési központ nyílt Szombathelyen

Mechatronikai képzési központ nyílt Szombathelyen

autopro.hu | 2013.12.06 13:39

Mechatronikai képzési központ nyílt Szombathelyen

Saját tudásközpontot nyitott meg december 5-én, a szombathelyi autóipari alkatrészgyártó vállalat, az Epcos.

A kutatás-fejlesztés mellett az Epcos Elektronikai Alkatrész Kft. az elektronikai alkatrészek széles palettáját gyártja olyan technológiailag kihívást jelentő és jövőorientált alkalmazások számára, mint a szél- és napenergia rendszerek, mélytengeri fúróállomások, energiatakarékos világítórendszerek, valamint különböző autóipari elektronikai rendszerek.

A mechatronika a mechanikus, elektronikus és információtechnikai elemek és egységek együtteseként létrejövő mechatronikai rendszerek révén növekvő jelentőséggel bír az elektronikai alkatrészgyártás területén.

Az új mechatronikai képzési központ révén leegyszerűsödik az Epcos által alkalmazott gyártástechnológiák megismertetése. A vállalat gyakornoki programjában résztvevők, valamint jövőbeni munkavállalói az új tudásközpontban átfogó szakmai ismereteket szerezhetnek. Ezáltal jelentősen lerövidül a betanulási idő, az oktatást követően sokkal gyorsabban válnak az Epcos termékeket jól ismerő, kezelésükben gyakorlott munkatársakká. A kétéves képzésre a jövőben húsz gyakornokot, évfolyamonként tíz-tíz tanulót vesz fel, és számukra a sikeresen lezárult képzést követően lehetőség szerint munkahelyet is kínál. Ezen túlmenően havonta tizenöt munkavállaló továbbképzésére is lehetőséget nyújt. Az Epcos munkatársai szintén bővíthetik itt szakmai ismereteiket a különböző területeken, illetve szélesíthetik karrierlehetőségeiket a vállalaton belül.

A mintegy 160 négyzetméteren kialakított képzési központ három szaktantermet foglal magába: egy elektronikai labort, egy gépészeti műhelyt és egy automatikai labort. A tanműhely az automatizálási technológiák oktatása szempontjából Vas megyében méretében és felszereltségében egyedülállónak számít.

Kiemelt Partnereink