Beszállítók Magyar abroncsok az Audi TT és TTS-re

Magyar abroncsok az Audi TT és TTS-re

Panker Gergő | 2014.12.10 09:33

Magyar abroncsok az Audi TT és TTS-re

A Hankook Tire Corporation Ventus S1 evo2 abroncsát választották gyári alkatrésznek a harmadik generációs Audi TT és Audi TTS modellekhez. Ezenkívül a dél-koreai vállalatot választották az Audi Sport TT Cup versenysorozat kizárólagos abroncsszállítójának is.

Hirdetés

A gyári Audi TT és TTS modelleket motorváltozattól függően alap- vagy választható felszereltségként a Hankook nagyteljesítményű abroncsaival szerelik 225/50R17, 245/45R17, illetve 245/35R19 méretben.

A Hankook Ventus S1 evo2 gyári felszerelésként az Audi TT és TTS modelleken

A vállalat szerint a Magyarországon gyártott Ventus S1 evo2 szélsőséges körülmények között is optimális teljesítményt biztosít a precíz kezelhetőségnek, a remek fékezési teljesítménynek, illetve az irányváltásváltáskor is megmaradó stabilitásnak köszönhetően.

Az abroncsban alkalmazott nagyfeszültségű, ám mégis könnyű acélhuzalnak köszönhetően a Ventus S1 evo2 dinamikus vezetést tesz lehetővé minden körülmények között. A Hankook szerint a Ventus S1 evo2 jelentősen csökkenti a gurulási ellenállást és a menetzajt.

– Az Audi TT a kirívó dizájn, dinamika és innováció megtestesítője, ezért remek párost nyújtanak a zászlóshajó termékünknek számító Ventus S1 evo2 abroncsokkal együtt – mondta Seung Hwa Suh, a Hankook Tire elnök-vezérigazgatója.

– A jármű karakterisztikájának kihangsúlyozása érdekében a csúcsminőségű abroncsaink fejlesztése során a legújabb innovációs technológiáikat használjuk fel. Nagy örömünkre szolgál, hogy az abroncsainkat gyári felszerelésként kínálják az Audi ikonikus modelljéhez – tette hozzá a magyarországi telephellyel is rendelkező Hankook Tire első embere.

Hankook abroncsokon az Audi TT kupasorozat autói

A Hankook Tire bejelentette, hogy az Audi TT bajnokság hivatalos gumiabroncs-beszállítója lesz. Az Audi Sport TT Cup versenysorozat kizárólagos abroncsszállítójaként a Hankook valamennyi versenyautót a Ventus Race gumiabroncsaival szereli majd.

Az Audi TT szériában versenyző autókat a német vállalat leányvállalata, a quattro GmbH készíti fel a versenyzésre. A harmadik generációs Audi TT versenyváltozata 310 lóerő (228 kW) leadására képes, az autó tömege pedig alig 1125 kg. Ráadásul a kétliteres TFSI motor teljesítménye egy úgynevezett push-to-pass rendszer segítségével további 30 lóerővel (22 kW) növelhető. A versenyautóhoz a Hankook a Ventus Race slick és esőgumikat szállítja majd 260/660R18 méretben.

Az Audi Sport TT Cup autói Hankook slick és esőgumikon versenyeznek majd

– Világszerte lenyűgöző az érdeklődés Az Audi Sport TT Cup iránt – ismertette Rolf Michl, az Audi projektvezetője. – Rendkívül elégedettek vagyunk az indulók létszámával, ám még nagyobb örömünkre szolgál a versenysorozatot övező nemzetközi figyelem. Az eddig visszajelzések alapján méretes mezőnnyel indul majd meg az első szezon.

A gumiabroncsok létfontosságú szerepet játszanak az autósportban – emelte ki Rofl Michl. – Óriási szerepet fog játszani a fiatal versenyzők oktatásában. A Hankook nagy szakértelemmel bír, és az Audi Sport TT Cup tökéletes partnere lesz – tette hozzá a sorozat projektigazgatója.

– Örömünkre szolgál, hogy az Audi új, igencsak vonzó versenysorozatán keresztül kibővíthetjük az autósport iránti elkötelezettségünket – mondta Manfred Sandbichler, a Hankook Tire Europe motorsportokért felelős igazgatója.

– Az Audi TT utcai modelljein található gumiabroncsok fejlesztése során a DTM-ben is használt technológiákat használtunk fel. A Német Túraautó-bajnokságban már évek óta sikeresen együttműködünk az Audi Sporttal. Ebből az élményből most az Audi Sport TT Cup résztvevői is részesülhetnek – tette hozzá Manfred Sandbichler.

Kiemelt Partnereink