Beszállítók Leszállították a 750 ezredik Fanuc robotot

Leszállították a 750 ezredik Fanuc robotot

autopro.hu | 2021.07.04 08:21

Leszállították a 750 ezredik Fanuc robotot

A Fanuc Corporation, a világ egyik legismertebb automatizálási beszállítója tovább erősíti piacvezető pozícióját azzal, hogy versenytársait túlszárnyalva 750 ezredik robotját értékesíti.

Hirdetés

Jelenleg a Fanuc nagyjából nyolcezer ipari robotot gyárt havonta Japánban, ami a rendelkezésre álló kapacitásokkal akár 11 ezer darabig növelhető. A vállalatról köztudott, hogy nemcsak automatizációs megoldásokat értékesít, hanem ezek gyártása is magasan automatizált: több ezer megbízható, gyors és rugalmas Fanuc robot vesz részt a japán gyártó termékek elkészítésében, legyen szó vezérlőkről, robotokról vagy szerszámgépekről. A vállalat pedig igazi mérföldkőhöz érkezett: leszállítja 750 ezredik robotját egy európai vásárlójának.

A cég által gyártott robotok legnagyobb felvásárlói az autógyártók és beszállítóik, ugyanakkor számos egyéb iparágban alkalmazzák a Fanuc robotjait – többek között az elektronikai, az élelmiszer-, valamint a gyógyszeriparban. Habár a koronavírus-járvány hatására az eladások globálian csökkentek, ma már világszerte növekedés és újabb fellendülés tapasztalható az értékesítésben is.

Történelmi csúcs

„Európában a pandémia utáni konszolidáció megkezdődött” - jelentette ki Shinichi Tanzawa, a Fanuc Europe Corporation elnök vezérigazgatója, majd hozzátette: "annak ellenére, hogy az európai roboteladások a lezárt pénzügyi évben csak kis mértékben növekedtek, az elmúlt hónapok történelmi csúcsot jelentenek az értékesítés tekintetében."

Ambiciózus terveket követ a Fanuc Európában, ahol folyamatosan növeli értékesítési és szervizhálózatát. Csak a legutóbbi négy évben több mint 120 millió eurót fektetett be a cégcsoport újabb létesítményekbe a kontinensen. Az elkövetkező három évben pedig közel ugyanekkora tételt, 100 millió eurót tervez fordítani a további fejlesztésekre.

További növekedés várható

Tanzawa elmondta: „biztosak vagyunk abban, hogy a robotizálás iránti igény tovább növekszik majd, a Fanuc ipari robotjai pedig megoldást jelentenek a felhasználók automatizálási kihívásaira a gyárakban: legyen szó a termelési folyamatok egyszerűsítéséről vagy költségcsökkentésről."

Ugyanúgy, ahogy a Fanuc saját üzemeiben is ebben segítenek a robotok. A vezérigazgató kijelentette: "mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az ügyfeleink is élvezhessék mindezeket az előnyöket a robotok alkalmazásával és a termelésük automatizálásával.”

Kiemelt Partnereink