Beszállítók Közösen fejleszt pantográfokat a Continental és a Siemens

Közösen fejleszt pantográfokat a Continental és a Siemens

autopro.hu/P.B. | 2021.07.30 06:23

Közösen fejleszt pantográfokat a Continental és a Siemens

Fotó: Continental

A két német óriásvállalat, a Continental és a Siemens közös projekten dolgoznak, melynek célja az elektromos teherautókhoz való pantográf kifejlesztése. A cél az úgynevezett eHighways, azaz elektromos autópályák kiszolgálása lenne.

Hirdetés

Németország három régiójában tesztelik az úgynevezett eHighways-eket, amik olyan különleges autópályaszakaszok, ahol felsővezeték áll a pantográfos elektromos járművek töltésének rendelkezésére. A projekteket támogatja a német környezetvédelmi minisztérium, sőt, 2023-tól cél a rendszerek kiterjesztése.

A Siemens Mobility Nagy-Britanniában már részt vesz egy hasonló rendszer kiépítésében, a húszkilométeres útszakaszon 2024-től közlekedhetnek pantográfos teherautók.

A Continental és a Siemens együttműködésének célja a rendszer hatékonyságának növelése: a Conti az autóipari, a Siemens a vasúti közlekedésben szerzett tapasztalatait felhasználva fejleszti a lehető legoptimálisabb pantográfokat a teherautók számára – írja az electrive.com.

A teherszállítás jelentős szerepet vállal a közlekedés által okozott környezetszennyezésért, ezért kifejezetten fontos cél a szegmens elektrifikációja – a hagyományos megoldások mellett például a pantográfos járművekkel.

Kiemelt Partnereink