Beszállítók Közös leányvállalatot alapít a Rheinmetall és a 4iG

Közös leányvállalatot alapít a Rheinmetall és a 4iG

MTI | 2022.11.04 14:16

Közös leányvállalatot alapít a Rheinmetall és a 4iG

A kép illusztráció. | Fotó: Twitter/RheinmetallAG

A két társaság szerződése alapján a Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. többségi tulajdonosa 51 százalékos részesedéssel a magyar fél lesz. A közös vállalat projekt- és üzemeltetési informatikai szolgáltatásokat nyújt majd a Rheinmetall leányvállalatai számára.

Hirdetés

A két vállalat közleménye szerint a szolgáltatások köre az üzleti igények és lehetőségek függvényében bővülhet. A felek kiemelték, hogy a közös cégalapítás mindkét fél számára előnyös: a Rheinmetall az informatikai képességeinek erősödésére számít, a 4iG pedig úgy véli, hogy nagyobb hozzáférése lesz az informatikai szolgáltatások világpiacához.

A 4iG a BÉT-en bejegyzett informatikai és szoftverszolgáltató. Prémium kategóriás részvényei 675 forinton zártak november 3-án, árfolyamuk egy éven belül 625 és 968 forint között mozgott.

A társaság egy éve jelentette be, hogy a Rheinmetall a stratégiai befektetője lesz. A védelmi iparban érdekelt német gyártó 25 százalékot meghaladó részesedéssel rendelkezik a 4iG-ben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink