Beszállítók Közelebb került a Vitesco és a Schaeffler egyesülése

Közelebb került a Vitesco és a Schaeffler egyesülése

autopro.hu/V.M. | 2023.11.27 17:19

Közelebb került a Vitesco és a Schaeffler egyesülése

Fotó: Schaeffler

A Schaeffler megállapodásra jutott az általa felvásárolandó Vitesco Technologies autóipari beszállítóval. A megállapodás egy lépéssel közelebb hozza a megvalósuláshoz a kettő vállalat egyesülését.

A Schaeffler októberben jelentette be, hogy felvásárolná a Continental egykori hajtástechnológiai üzletágát. Az akkori részvényenkénti 91 eurós vételi ajánlatát most 94 euró/részvényre módosította, ennek elfogadására december 15-ig van lehetőségük a Vitesco tulajdonosainak.

A Schaeffler közel 50 százalékban birtokolja már ma is a Vitescót, aminek beolvasztását mostani közleményében gyakorlatilag biztossá teszi. A vállalat szerint a tranzakciót egy „integrációs bizottság” fogja irányítani – ezt egyenlő arányban fogják alkotni a kettő cég vezetői. A Schaeffler továbbá közölte: „Az integrációs bizottság vezetésével mindkettő vállalat üzleti tervet dolgoz ki a kombinált entitás számára legkésőbb 2024 közepére.” A bizottság első ülését idén tartják.

Együtt erősebbek

A Schaeffler különösen az elektrifikáció területén kíván előnyre szert tenni az egyesülés által. Az electrive.com beszámolója szerint már a mostani szakaszban döntés született arról, hogy az egyesülés után az e-mobilitási divíziót Thomas Stierle, a Vitesco elektrifikációs üzletágának korábbi vezetője fogja irányítani.

„A Schaefflernél meggyőződésünk, hogy a kettő vállalat jól kiegészíti egymást, ezért erősebbek lesznek együtt” – mondta a vezérigazgató, Klaus Rosenfeld. „Örömünkre szolgál, hogy intenzív és valamennyire mindkettő félnek nehéz tárgyalások után, megállapodtunk az egyesülési szerződésről, ami megteremti egy gyors és hatékony integráció lehetőségét.”

Az egyé vált vállalat a Schaeffler becslése szerint 25 milliárd euró éves bevételt fog termelni, és több mint 120 ezer főt fog foglalkoztatni. A szinergiák EBIT-ben kimutatható hatását 2029-re 600 millió euróra teszik.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink