Beszállítók Kontroll és irányítás: így készül a Siemens a holnap forgalmára

Kontroll és irányítás: így készül a Siemens a holnap forgalmára

autopro.hu/B.B. | 2017.08.31 06:24

Kontroll és irányítás: így készül a Siemens a holnap forgalmára

Hamarosan indul az ipari rendezvényszezon, így már sokasodnak a hírek, melyik vállalat mit villant majd meg legfrissebb fejlesztéseiből. A Siemensen volt a sor, hogy kitálaljon, mit állít a középpontba az IAA-n.

Hirdetés

Gondosan készül a Siemens a jövő digitális megatrendjeire az Automobilwoche szerint. Bár a mobilitás témája a vállalaton belül különböző osztályokon és több projektben is rendszeresen előkerül, a beszállító fő fókusza mégsem az autókon és azok alkatrészein van.

A Siemens sokkal inkább a közlekedési rendszerek digitalizálása és automatizálása – vagyis az infrastruktúrafejlesztés - felé veszi az irányt, hiszen csak így lehet kezelni a folyamatosan növekvő forgalom problémáit, véli Jochen Eickholt, a cég mobilitási divízióvezetője. A infrastruktúra segítségével lezajló forradalomnak egyébként olyan egyszerű eszközei is vannak, mint például a forgalomszámlálóval ellátott és okostelefonon keresztül az aktuális forgalmi körülményekhez igazítható jelzőlámpák.

A beszállító több egyéb területeken is aktív, nemrég a svéd Uniti startup megbízásából készített kormány és pedál nélküli elektromos autonóm járművet, melynek egyik fő fejlesztése az intelligens kormányrendszer. Kooperációból bőven akad még a müncheniek háza táján, a Valeoval például 2016 végén indítottak közös vállalkozást, mely elektromos meghajtások fejlesztésén dolgozik. A joint venture csak az idei első három hónapban 1,6 milliárd eurónyi megrendelést kapott.

Az idei IAA-n a Siemens standján új, elektromos autók számára készült nagyteljesítményű töltőberendezésekkel, az intelligens utcákhoz szükséges hálózatokkal és radarokkal, valamint a Vehicle 2X fejlesztéssel (a jármű és környezete közti kommunikációs módokkal) ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők.

Kiemelt Partnereink