Beszállítók Konferencia: hogyan legyek sikeres beszállító?

Konferencia: hogyan legyek sikeres beszállító?

autopro.hu | 2014.03.11 13:11

Konferencia: hogyan legyek sikeres beszállító?

Február 27-én rendezték meg az IIR Járműipari szakkonferenciát, melynek fókuszában a magyar beszállítói minőségbiztosítás, valamint annak fejlesztése és problémái álltak.

Hirdetés

A problémák jellemzően a Tier2-es beszállítóknál halmozódnak. Az OEM-ek magas minőségi követelményeket támasztanak, de a beszállító fejlesztői munka nagy részét a Tier1 beszállítók végzik, hiszen ők állnak közvetlen kapcsolatban a kritikus Tier2-es szinttel. A beszállítói minőségfejlesztésről Péter Gábor, a Bíró Kft. minőségirányítási vezetője tartott előadást egy minősített Tier2-es beszállítói szemszögből.

Kilián Csaba

A Járműipari szakkonferencia elsődleges céljának tűzte ki, hogy ezekben a témákban képzett szakemberektől kapjanak választ a résztvevők. A szaknap elnöke Kilián Csaba volt, a Magyar Gépjárműipari Szövetség ügyvezető főtitkára.

A beszállítói lánc minőségének fenntartása minden felhasználó számára egyaránt fontos. Ha a beszállítói minőség nem megfelelő vagy nem megfelelően szabályozott az a végfelhasználás során okozhat komoly problémákat. Előadásában erről beszélt többek között Lantos Gábor, a KEC T/CSQD, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. SQD menedzsere, és Pomázi Gyula, az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Kft. képviselője. Saját tapasztalataikra alapozva mutatták be, a sikeres stratégiákat és a legjobb gyakorlatokat a beszállítói lánc minőségének fejlesztéséről.

A konferencia során nem csak problémák elemzéseire és megoldásaira születtek javaslatok, hanem többek között szó esett arról, hogy miként lehetséges a minőségügyi kockázatok kiszűrése, megelőzése valamint kiiktatása a legköltséghatékonyabb módszerek segítségével. Ebben a témában Nagy Ádám, a Continental Automotive Hungary Kft. beszállító fejlesztési vezetője tartott előadást.

A HITA beszállító-fejlesztés programjáról és a járműipar jelenlegi helyzetéről Kokas Tamás, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal beszállítói osztályvezetője tájékoztatta a résztvevőket.

A rendezvény zárása során panelbeszélgetésre került sor, ahol az előadók mellett a résztvevők is megoszthatták személyes tapasztalataikat. Olyan témák kerültek elő, mint a duális képzés vagy a beszállítói megfelelés kritériumai.

Kiemelt Partnereink