Beszállítók Koncertteremmé változtatja a Harman az autókat

Koncertteremmé változtatja a Harman az autókat

autopro.hu | 2016.03.31 06:34

Koncertteremmé változtatja a Harman az autókat

A New Yorki Autószalonon mutatta be friss fejlesztéseit a székesfehérvári gyára mellett Pécsen is beruházó, 420 új hazai munkahelyet teremtő hangtechnikai vállalat.

Hirdetés

A New Yorki Autószalonra a Harman a vállalatok és a fogyasztók számára is készült újdonságokkal: előbbieknek infotainment rendszerével az intelligens és összekapcsolt járművek fejlesztésében nyújt segítséget, míg utóbbiak örömére (leginkább fejlett audiorendszerén keresztül) a személyre szabható vezetési élményt növeli.

A Maserati Levante Észak-Amerikában a Harman komoly hardverekre épülő, ezáltal gyors multi-touch képernyőjével és fejlett hangvezérlésével kerül piacra. A 8,4 hüvelykes nagy felbontású kijelzőn többek között megjeleníthető az internetalapú GPS képe is.

A Porsche Macan a Harman fejlesztéseivel wifin keresztül képes az Apple CarPlay és Google Street View szolgáltatásokhoz kapcsolódni, vagy épp valós idejű forgalmi adatokat kezelni. A Mercedes-Benz GLC Coupe és AMG GLC43 modellek esetében háromdimenziós városképekkel kiegészített navigáció használatára is lehetőség nyílik.

A legkomolyabb audioélmény talán a Lincoln és Revel együttműködésének köszönhetően jöhet létre: a Quantum Logic és a Clari-Fi technológia kompromisszummentes térhatású hangzást nyújt. Szintén komoly fejlesztések történtek a Harman, a JBL és a Toyota együttműködése során: a Priusokba szerelt új JBL eszközök kétszer akkora teljesítményre képesek fele akkora energiafelhasználással, mint elődjük.

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező Harman megrendelői között olyan további autógyártók találhatóak, mint a Honda, a Kia, vagy épp a Subaru.

Kiemelt Partnereink