Beszállítók Koncepció-akkumulátorral állt elő a Mahle

Koncepció-akkumulátorral állt elő a Mahle

autopro.hu/D.Á. | 2021.10.11 09:19

Koncepció-akkumulátorral állt elő a Mahle

Fotó: Mahle

A Mahle bejelentette egy új akkumulátor fejlesztését, amely kombinálja a lítiumion akkumulátorok és a szuperkondenzátorok előnyeit. A lítium-szén technológiájú, gyorsan tölthető egységek könnyű elektromos járműveket szolgálnak majd ki.

Hirdetés

Az új akkumulátort két- és háromkerekűekhez, valamint négykerekű könnyű elektromos járművekhez hozta létre a Mahle. A lítium-szén technológia nem igényli további nyersanyagok kitermelését, teljes mértékben újrahasznosítható, és ráadásul nagyobb energiasűrűséget és termikus stabilitást kínál. A töltési idő a Mahle szerint mindössze 90 másodperc.

A koncepció még nem érett meg a sorozatgyártásra, de jól tükrözi a Mahle Powertrain ambícióit. Dr. Martin Berger, a cég kutatásért és fejlett mérnöki tevékenységért felelős alelnöke szerint a Mahle környezetbarát technológiák fejlesztésével veszi ki a részét a mobilitásunk forradalmasításából. A vállalat portfóliója igazodik a jövőbe mutató mobilitási törekvések sokszínűségéhez, fókuszuk pedig a karbonsemleges közlekedéshez vezető megoldások kidolgozásán van.

Több vas a tűzben

A koncepció-akkumulátoron kívül a Mahle egy termikus menedzsment rendszert is bemutatott akkumulátoros elektromos autókhoz, amely a részegységek hőmérsékleteit egységes kontroll alatt tartaná, így hatékonyabbá téve az egész rendszert. Az IAA Mobility kiállításon egy új akkumulátorhűtő-rendszerrel is előálltak, amely az elektromos autók töltését is meggyorsítaná, de aktívan foglalkoznak a töltési infrastruktúra fejlesztésével is.

A Mahle igyekszik több lábon állni, így amellett, hogy felkészülnek a könnyű elektromos járművek iránti növekvő kereslet kiszolgálására, a hidrogén üzemanyagcellás technológiával is foglalkoznak — írta meg az electrive.com.

Kiemelt Partnereink