Beszállítók Kínai vállalatot vett a Dürr

Kínai vállalatot vett a Dürr

Biró Csongor | 2015.10.09 10:41

Kínai vállalatot vett a Dürr

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának fényezőüzemét is felépítő német Dürr kínai vállalatot vásárolt fel annak ellenére, hogy Kínában lassult az ipari növekedés.

Hirdetés

A Shenlian vállalat akvizícióját a darmstadti Dürr-leánycég, a Schenk RoTec bonyolította le, hogy ezzel is bővítse befolyását a kiegyensúlyozó-technika piacán. A Schenk augusztusban 49 százalékról 100 százalékra növelte részesedését a sanghaji vállalatban, amely alacsony áron kínál univerzális kiegyensúlyozó technikát, míg a Schenk inkább a középkategóriás termékek és megoldások területén kínálja szolgáltatásait. A Schenk jelenleg mintegy 300 dolgozónak ad munkát Kínában, bevétele negyedét itt szerzi.

A Shenlian az első cég, amelyet felvásárolt a a Dürr Kínában. A cég 1991-ben alakult, 50 főt foglalkoztat, az éves forgalma egyszámjegyű millió euróban. A cég központjában 6000 négyzetméternyi termelési kapacitás áll rendelkezésre. Az akvizíciót követően - amellyel a Schenk a kiegyenlítő-technikai piac 30 százalékát birtokolja Kínában - is megtartják a jól ismert kínai márkanevet.

Kiemelt Partnereink