Beszállítók Kapacitásbővítés Bicskén

Kapacitásbővítés Bicskén

MTI | 2014.12.22 14:38

Kapacitásbővítés Bicskén

A Magyarmet Finomöntöde Bt. az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Programja keretében elnyert európai uniós támogatás igénybevételével mintegy 600 millió forintos fejlesztést hajt végre bicskei telephelyén.

Hirdetés

A cég közleménye szerint a 296 millió forintos uniós támogatású fejlesztési projekt célja az öntvénygyártó kapacitás bővítése, a gyártás technológiai színvonalának emelése, a gyártási biztonság növelése. Az ehhez szükséges termelő berendezések és a termékek minőségi paramétereinek dokumentálását biztosító mérőeszközök együttes beszerzési értéke 501 millió forint.

Az új berendezések elhelyezése a jelenleg használt üzemcsarnokokban csak részben oldható meg, ezért egy használaton kívüli üzemcsarnokot is felújítanak 91 millió forintból. A beruházás eredményeként a cég öntvénygyártási volumene nő, ami lehetővé teszi a cég meglévő megállapodásainak teljesítését és további járműipari cégek számára új termékek fejlesztését.

A magyar tulajdonú vállalat a projekt megvalósításával éves árbevételének jelentős növekedését várja. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Fejér Megyei Hírlap nemrégiben megjelent Top 100+100 kiadványa szerint a Magyarmet Finomöntöde Bt. jelenleg 240 embert foglalkoztat. Nettó árbevétele 2012-ben 2,72 milliárd, tavaly 2,84 milliárd forint volt.

Kiemelt Partnereink