Beszállítók Itt a tetőlégzsák

Itt a tetőlégzsák

Panker Gergő | 2014.04.25 07:29

Itt a tetőlégzsák

A TRW Automotive Holdings nemrég megkezdte a Citroen C4 Cactusban debütáló tetőlégyzsákok gyártását.

Hirdetés

Az új elhelyezésnek köszönhetően a légzsák nem a műszerfalban, hanem az utas feletti tetőrészen kap helyet, így a felszabadult helynek hála nagyobb szabadságot kapnak a tervezők a műszerfal kialakítása során.

A tetőlégzsák a szélvédő ás az utas között terül szét

Dirk Schultz, a TRW felfújható biztonsági rendszerekért felelős igazgatója kiemelte: – A beltéri dizájn követelményei rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt évtized során, melynek következtében a gyártóknak nagyobb szabadságra van igényük a műszerfal tervezése során, hogy könnyedén alkalmazhassák a nagyobb helyigényű legújabb multimédiás technológiákat, valamint hogy nyitottabb, levegősebb belteret alakíthassanak ki.

A szakember hozzátette: – A TRW új tetőlégyzsák rendszere egyedi fejlesztés, amely a nagyszerű biztonsági teljesítmény mellett nagyobb fokú szabadságot tesz lehetővé a jövőben megjelenő modellek belterének kialakítása során.

A TRW új fejlesztése a Citroen C4 Cactusban mutatkozik be

A rendszer egy légzsákból, egy gázcsatornából és egy generátorból áll, amelyek egy közös burkolatban elhelyezve a szélvédő mögötti tetőrész mögött kaptak helyett. Kioldásnál a légzsák szétterül a szélvédő és az utas között, ahelyett, hogy közvetlenül az utas felé nyílna, amely – függetlenül az utas méretétől és súlyától – így nagyobb biztonságot nyújt az autókban utazóknak.

A termék egyszerűen beszerelhető, ráadásul a rendszer számos alkatrésze megegyezik a TRW többi megoldásának komponenseivel. A tetőlégzsák kialakítása segít a hatékonyság növelésében is: azáltal, hogy az utaslégzsákot eltávolították a műszerfalból, lényegesen csökkentették a műszerfallal kapcsolatos fejlesztési költségeket, mivel nincs szükség a légzsák megfelelő működésének biztosításához szükséges speciális tesztekre. A tetőlégzsák továbbá számos platformmal is kompatibilis.

A TRW újdonságának köszönhetően a C4 Cactus beltere sokkal szellősebb

Thierry Metais, a TRW PSA-csoportért felelős könyvelési igazgatója elmondta: – Büszkék vagyunk, hogy a tetőlégzsákunk ebben a modern, lenyűgöző új modellen mutatkozhat be, amely egy új éra kezdetét jelenti a francia márka számára. Technológiánk segített egy kevésbé zsúfolt, kellemes beltér kialakításában, miközben az utasvédelmet is sikerült tovább javítani – mondta Thierry Metais.

Kiemelt Partnereink