Beszállítók Innovációs díjjal jutalmaztak a Knorr-Bremsét

Innovációs díjjal jutalmaztak a Knorr-Bremsét

autopro.hu | 2022.09.15 12:17

Innovációs díjjal jutalmaztak a Knorr-Bremsét

Katrin Gienger, a Knorr-Bremse TruckServices értékesítési vezetője az EMEA régióban (jobbra); Bernd Spies, a Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának tagja (középen) és Fritz Messereli, a TruckServices Europe igazgatója (balra) a díj átvételekor | Fotó: Knorr-Bremse

Szeptember 13-án a Knorr-Bremse, a fékrendszerek és egyéb vasúti és haszongépjármű-rendszerek globális piacvezetője elnyerte az Automechanika Frankfurt szakkiállítás innovációs díját „Alkatrészek és technológiai megoldások” kategóriában.

Hirdetés

A díjnyertes megoldás, a Knorr-Bremse fékellenállásnyomaték-csökkentő rendszere támogatja a fékbetétek szabályozott kioldását a féktárcsáról a súrlódás minimalizálása érdekében. A haszongépjármű-fékek fékellenállási nyomatékának aktív csökkentésével a rendszer segít csökkenteni a fékbetétek kopásával kapcsolatos széndioxid-kibocsátást, üzemanyag-fogyasztást és részecskeszennyezést.

Bernd Spies, a Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának tagja és a haszongépjármű-rendszerek üzletágért felelős tagja szerint: „Az Automechanika Frankfurt Innovációs Díja a Knorr-Bremse technológiai és innovációs vezető szerepének további elismerése, valamint egy jelentős siker csapatunk számára, nagyon örülünk ennek. Fékellenállásnyomaték-csökkentő rendszerünk akár egy százalékkal is csökkenti az üzemanyagfogyasztást, akár városi szállításról, akár nagy távolságra történő áruszállításról van szó.”

Fotó: Knorr-Bremse

Andreas Wimmer, a Knorr-Bremse Haszonjármű-rendszerek igazgatótanácsának tagja úgy fogalmazott: „Nagyon örülünk, hogy újabb innovációs díjat vehettünk át. Fékellenállásnyomaték-csökkentő rendszerünk 2021 óta sikeresen működik az OEM-piacon, a féknyereg oldását segítő egységünk (az Active Caliper Release, röviden ACR) formájában. A jövőben elérhetővé tesszük a legnépszerűbb tárcsafékrendszereink utólagos felszerelésére.”

Nem az első győzelem

Az idei Automechanika Innovation Awards díjakat összesen nyolc kategóriában adták át. Az Innovációs Díjra a pályaműveket a megoldások innovációs és kiválósági szintje, funkcionalitása, könnyű kezelhetősége, felhasználói előnyök, hatékonyság, utópiaci relevancia, biztonság, tartósság és minőség, valamint az éghajlat- és környezetvédelemhez, az erőforrás-hatékonysághoz való hozzájárulása és a fenntarthatóság alapján értékelték. A Knorr-Bremse korábban innovációs díjat nyert az Automechanika 2018-on elektronikus levegőelőkészítő (EAC) rendszeréért, amely az akkori szakkiállításon a különdíjat, a Zöld Díjat is elnyerte.

A Knorr-Bremse konszern müncheni székhelyével a vasúti és haszongépjármű rendszerekhez gyártott fékrendszerek területén világszerte vezető gyártónak számít. A konszern több mint 110 éve mértékadó a modern fékrendszerek fejlesztése, gyártása, forgalmazása és szervize területén. Több mint 30 országban összesen 100 telephellyel rendelkezik. Magyarországon két telephelyen van jelen, a budapesti telephely a vasúti fékrendszerek, míg a kecskeméti a haszonjármű-rendszerek berendezéseinek gyártását végzi.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink