Beszállítók Hosszú távú megoldás lehet a chiphiányra

Hosszú távú megoldás lehet a chiphiányra

autopro.hu/P.B. | 2021.08.26 06:20

Hosszú távú megoldás lehet a chiphiányra

Fotó: Pixabay

A félvezetők gyártásával foglalkozó amerikai Global Foundries vezetője úgy látja, hogy a következő nyolc-tíz évben a vállalat meg tudja duplázni gyártókapacitását, igaz, ehhez állami támogatásra is szüksége lesz.

Hirdetés

Továbbra is szenved a világgazdaság a chiphiánytól, és gyors megoldás nem is létezik a problémákra. Ugyanakkor az legalább pozitívum, hogy hosszabb távon biztosan lesz megoldás, hiszen számos technológiai cég ás chipgyártó jelenti be, hogy bővíteni fogja a gyártási volumenét – ám ezen beruházások megvalósulására több évet kell várni.

Most az amerikai Global Foundries vezetője, Tom Caulfield beszélt arról, hogy legkésőbb tíz éven belül képesek lesznek megduplázni a gyártási kapacitásukat. A beruházáshoz állami segítségre lenne szüksége az USA legnagyobb független chipgyártójának.

Gyorsítani kell

Az iparnak fel kell vennie a tempót: 50 évbe telt, mire a félvezetőipar fél billió dollárra nőtt. Most ugyanezt kell tennünk nyolc-tíz éven belül – vélekedett Caulfield, hozzátéve, hogy a cél eléréséhez a félvezetőiparnak „gazdasági modellre" van szüksége.

Most erős együttműködésre van szükség az ipar és a közszféra között, partnerségekre az ügyfelekkel, gyártókkal és beszállítókkal – mondta.

Kiemelt Partnereink