Beszállítók Hidrogénforradalom küszöbén a svájci szállítmányozás

Hidrogénforradalom küszöbén a svájci szállítmányozás

autopro.hu/V.M. | 2020.02.10 13:17

Hidrogénforradalom küszöbén a svájci szállítmányozás

Fotó: Hyundai Media Newsroom

A Hyundai Hydrogen Mobility 2025-re ezerhatszáz nagy teherbírású, üzemanyagcella hajtotta teherautót fog legyártani, és üzemeltetésre átadni Svájcban, segítve a hidrogénalapú közlekedés térnyerését.

Hirdetés

A Hyundai, valamint a hidrogén felhasználásán alapuló megoldásokat fejlesztő svájci H2 Energy közös vállalata által tervezett Hyundai H2 Xcient nevet viselő járműveket a H2 Mobility Switzerland szövetségébe tartozó tagvállalkozások, illetve az ország más, a hidrogén alkalmazását szintén támogató szállítmányozási és logisztikai cégei is használni fogják.

A hidrogéntankokat a Faurecia szállítja

Az autóipari beszállító fog gondoskodni a tehergépkocsik teljes hidrogéntároló-rendszeréről, beleértve a tízezer nagynyomású hidrogéntankot is – derül ki a H2 View cikkéből. A vállalat vezérigazgatója, Patrick Koller véleménye szerint az üzemanyagcella a következő 10-15 évben jelentős szerephez fog jutni a hajtásláncok között, különösen a haszongépjárművek tekintetében. „Ez a megbízás, csakúgy mint a Michelinnel közös, hidrogén üzemanyagcellás rendszerek egyedülálló kínálatát létrehozandó vállalatunk, jelentős lépés afelé, hogy vezető szerepre tegyünk szert az üzemanyagcella-rendszerek területén” – tette hozzá.

Kiemelt Partnereink