Beszállítók Hidrogénautóhoz tervezett nyomástartályt a Rehau

Hidrogénautóhoz tervezett nyomástartályt a Rehau

autopro.hu | 2015.10.12 08:30

Hidrogénautóhoz tervezett nyomástartályt a Rehau

A Magyarországon is gyártó Rehau az idei Kompozitanyagok Technológiai és Felhasználási Vásárán mutatta be első ízben az autóipari felhasználásra készülő hidrogén tárolására alkalmas nyomástartályát.

Hirdetés

A hidrogénüzemű autókhoz készülő nyomástartály mellett a vásáron mutatta be a cég az E-Bike-Body nam:e nevű termékét, mely egy új kerékpárváz-koncepció. Ez a két fejlesztés szinte mágnesként vonzotta a látogatókat – írta az automobil-produktion.de. A cég üzenete világos: két- és négykerekes járművekhez is tudnak a jövő kihívásainak megfelelő válaszokat adni. A jövő – nem csak a mobilitásban – innovatív módszerek alkalmazása, és összetett kompozit technológia használata a környezetbarát és hatékony közlekedés érdekében. A Rehau nyomástartálya húsz százalékkal könnyebb, mint a klasszikus megoldás.

Az anyag- és felhasználási innovációt is jól fogadta a közönség az autóipari célokra készült hidrogén tárolására alkalmas nyomástartállyal kapcsolatban

A cég a szeptemberi stuttgarti vásáron rukkolt elő a két vagy több összetevőből álló kompozit anyaggal. Már akkor hangsúlyozta a Rehau, hogy fejlesztőik és anyagmérnökeik régóta foglalkoznak a kérdéssel. – Ezekkel a megoldásokkal és a továbbfejlesztett anyagokkal nagyobb szintű funkcionalitást tudunk elérni – mondta Ahmad Al-Sheyyab, a Rehau kompozit-technológiai vezetője. – A kompozit-technológiás fejlesztések gazdaságilag és ökológiailag is nagy előrelépést jelentenek – tette hozzá.

Kiemelt Partnereink