Beszállítók Heti több ezer dolgozóját oltja be a ZF

Heti több ezer dolgozóját oltja be a ZF

autopro.hu/V.M. | 2021.05.10 17:19

Heti több ezer dolgozóját oltja be a ZF

Fotó: ZF Press

A többek között sebességváltók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó ZF megkezdi németországi munkavállalóinak beoltását. Elsőként a bajorországi Nürnbergben és Aschauban található üzemek dolgozói kapják meg a koronavírus ellen védő vakcinákat.

Hirdetés

A ZF mind az 55 németországi telephelyén fel fogja kínálni az oltás lehetőségét munkavállalóinak, a cél heti több ezer német dolgozó beoltása.

Aschauban az első hatvan munkavállalót még a május 3-i héten oltották be. A közel ezer főt foglalkoztató nürnbergi üzemben május 10-i kezdéssel zajlik az oltási kampány.

A Németországban 53 ezer embert foglalkoztató ZF oltási kampánya kiegészíti a saját tesztelési stratégiáját, ami szerint a dolgozóinak hetente kétszer saját maguknak kell koronavírus-tesztet végezniük. A vállalat még azelőtt alakította ki tesztelési tervét, mielőtt a kormány kötelezővé tette volna a vállalatoknak a dolgozóik egészségének ellenőrzését.

Az oltási kampány megszervezésére külön munkacsoport alakult, ami a németországi telephelyeknek az infrastrukturális előkészületekben is támogatást nyújtott. A kampány lebonyolításában a vállalat mintegy 180 orvosi dolgozója vesz részt.

Egerben is oltanak már

A ZF más országokban is oltási kampányokat folytat. Szerbiában, az Egyesült Államokban és Magyarországon, a sebességváltókat készítő egri üzemben már elkezdődött a munkavállalók oltása, részben a helyi hatóságokkal együttműködésben. Világszerte a beszállító több mint száz lokációján készülnek az oltások beadására.

Kiemelt Partnereink