Beszállítók Hárommillió pótkocsi futómű a szombathelyi BPW-től

Hárommillió pótkocsi futómű a szombathelyi BPW-től

MTI | 2021.09.30 09:23

Hárommillió pótkocsi futómű a szombathelyi BPW-től

Fotó: BPW Hungária Kft.

Mérföldkőhöz ért a BPW szombathelyi gyára, elkészült a beszállító hárommilliomodik közúti pótkocsi futóműve az üzemben. Az egység 2021. szeptember 29-én délelőtt hagyta el a szerelősort a BPW-Hungária Kft. gyártócsarnokában.

Hirdetés

A vállalat dolgozói ünnepségen emlékeztek meg a nevezetes darabszámról. Mándli Péter ügyvezető igazgató a kezdetekre visszatekintve elmondta: 1991. júliusában készült el az első BPW futómű a szombathelyi gyárban. A vezető külön üdvözölte azokat a kollégákat, akik nemcsak az első, hanem a hárommilliomodik futómű gyártásából is kivették a részüket.

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt 30 évben gyártott hárommillió tengely a világ minden tájára eljutott: a nevezetes kerek darabszámot képviselő tengely például egy japán ügyfélhez kerül majd.

Fotó: BPW Hungária Kft.

Az első és a hárommilliomodik tengely között természetesen vannak különbségek, de a termék funkciója nem változott: gördül az előrehaladásért, fékez, ha meg kell állni, és tartja a súlyt, melyet szállítani kell. Több innováció is szolgálja az alacsonyabb CO2 kibocsátást - ilyen a kormányzott tengelyek generációja - de alapvetően ezek lesznek az elvárások a termékkel szemben akkor is, ha a kamion már elektromos hajtású lesz. Ez számunkra azt a stabilitást jelenti, amit a vállalat 30 éves magyarországi története mutat.

Kiemelt Partnereink