Beszállítók Gigaszerződést kötött a BMW és a Faurecia autós ülésekről

Gigaszerződést kötött a BMW és a Faurecia autós ülésekről

autopro.hu/Sz.K. | 2018.04.03 14:31

Gigaszerződést kötött a BMW és a Faurecia autós ülésekről

A BMW-csoport hatmillió járművéhez biztosíthatja a Faurecia az üléseket – nem csoda, hogy ez a francia beszállító eddigi legnagyobb volumenű megbízása.

Hirdetés

A két cég közötti megállapodás magába foglalja hét modell üléseinek just-in-time-rendszerű beszerelését, és további tíz modell (beleértve a Mini és a BMW 2-es sorozat modelljeit) számára az ülések legyártását. A Faurecia jelenleg is just-in-time összeszerelő partnere a BMW-nek, az új szerződés értelmében további kereteket, fedlapokat és szivacsokat is szállít majd.

A francia Faurecia a világ legnagyobb járműipari ülésbeszállítója. Nemrég rekordösszegű, 62 milliárd eurós (kb. 19 390 milliárd forintos) rendelésösszeget jelentett be a 2015-17 évekből, melybe beletartozik a BMW-s szerződés is.

A beszállító eladásainak az üléselemek 42 százalékát, a belső térelemek nagyjából harmadát, a fenntartható és tiszta mobilitási alkatrészek, mint például az emissziós és energiamegtakarítási eszközök 27 százalékát teszik ki.

Tavaly a vállalat ülésekkel foglalkozó részlegének eladásai 9, működési eredménye húsz százalékkal nőtt.

A Faurecia üzlete nem csak a BMW miatt pörög, a vállalat 2017-ben két vegyesvállalati társulási szerződést is kötött Kínában, sőt a Volkswagen-csoporttal is ülésgyártási programba kezdett Európában.

Kiemelt Partnereink