Beszállítók Futószalag specialistával erősít a Continental

Futószalag specialistával erősít a Continental

autopro.hu/V.M. | 2023.11.03 14:19

Futószalag specialistával erősít a Continental

Fotó: Continental

A Continental felvásárolta az észak-svédországi Vertech AB futószalag specialistát, amely a svéd és norvég bányaipar egyik vezető szolgáltatója – közölte a német vállalat, mely az akvizícióval ipari portfólióját erősíti.

A 2002-ben alapított Vertech AB mintegy 20 főt foglalkoztat. Kínálatát futószalagok komponensei és kapcsolódó szolgáltatások széles köre, pontosabban futószalagok karbantartása alkotják.

A Continental közleménye szerint a Kiruna városában székelő vállalat felvásárlásával ContiTech üzletága egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy teljesen átfogó termék és szolgáltatás portfóliót nyújthasson észak-európai ügyfeleinek. A Vertech telephelye a Continental legészakibb létesítményeként fog tovább üzemelni.

A Vertech vállalatát vonzóvá tette a Continental számára, hogy ezáltal fokozhatja jelenlétét Európa legnagyobb bányászati területén. A Svédország és Norvégia északi részére (Kiruna, Svappavaara és Narvik településekre) kiterjedő területen ritkaföldfémek kitermelése zajlik.

Az nem ismert, hogy a Continental mennyit fizet új cégéért a tranzakció folyamán, ami még hatósági jóváhagyásra vár.

Magyarországon a Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztő központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen. Hazánkban a vállalat mintegy 8 ezer munkatársat foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer-termékek fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével. Magyarországon a Continental Csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van. Az autóipari és a gumiabroncs szektorokhoz tartozó, valamint az ipari megoldásokat szállító ContiTech vállalatok tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink