Beszállítók Fontos telephelyét bővíti a Bosch

Fontos telephelyét bővíti a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2023.01.16 06:16

Fontos telephelyét bővíti a Bosch

Fotó: Bosch Media Service

Az elektromobilitásra és az autonóm járművekre való fókuszálás jegyében bővíti egyik legnagyobb telephelyét a Bosch. A német beszállító egyúttal kijelentette, hogy az új üzem legfőbb piaca a jövőben Kína lesz.

Hirdetés

A Bosch új fejlesztőközpontot szeretne létrehozni Kínában, Suzhou városában. A Sanghajhoz közeli településen már négy létesítménye van a Bosch-nak, ezekben együtt mintegy 10 ezer emebert foglalkoztat a német beszállító. Az újabb bővítéssel a városban az elektromobilitáshoz és az autonóm járművekhez fog alkatrészeket gyártani a vállalat.

A stuttgarti székhelyű csoport a beruházással kapcsolatban azt is bejelentette, hogy az új üzem fő vásárlói a kínai autógyártók lesznek. Összesen mintegy 950 millió eurós beruházást terveznek, aminek az első része 2024 közepére készülhet el.

„Új mobilitási helyszínünkkel Suzhouban erősítjük fejlesztési és gyártási szakértelmünket a helyi piacon, valamint versenyképességünket világszerte” – mondta Stefan Hartung, a Bosch főnöke. A városban található létesítmények együttesen a Bosch egyik legnagyobb üzemét teszik ki globális szinten is – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink