Beszállítók Fogyasztási kalkulátorral könnyíti meg az abroncsváltást a Continental

Fogyasztási kalkulátorral könnyíti meg az abroncsváltást a Continental

autopro.hu/V.M. | 2021.05.15 04:23

Fogyasztási kalkulátorral könnyíti meg az abroncsváltást a Continental

Fotó: Continental Press Releases

A Continental egy új online kalkulátort tett elérhetővé, aminek segítségével a fuvarozók pontos számokat kaphatnak arról, hogy a vállalat abroncsait használva járműveik, különböző alkalmazási szcenáriókban mennyivel fogyasztanának kevesebbet és mennyivel kevesebb szén-dioxid-kibocsátást produkálnának.

Hirdetés

Az abroncsválasztás nagyban befolyásolja a teherautók fogyasztását és kibocsátását a gumik eltérő struktúrája, gördülési ellenállása, valamint a feladatprofilja miatt.

Az új online eszköz kifejlesztésére az Európai Unió szigorodó emissziós követelményei kapcsán került sor. Az uniós utakon keletkező szén-dioxid negyede nehéz tehergépjárművekből származik. A 2019 júliusa és 2020 júniusa közti értékhez viszonyítva az EU-ban forgalomba hozott új nehéz tehergépkocsik szén-dioxid-kibocsátását 2025-ig 15 százalékkal kell lejjebb szorítaniuk a gyártóknak. 2030-ra a bázisértékhez képest harminc százalékos csökkenést kell elérni.

Segít eligazodni a Continental

A Continental egy külön oldalt is létre hozott, hogy érthető tájékoztatást adjon az iparág szereplőinek az őket érintő változásokról. Az oldalon kihangsúlyozzák, hogy a mostani szabályozások főként a gyártókra vonatkoznak, belátható időn belül azonban valószínűleg a flottaüzemeltetőknek is csökkentési követelményeket fognak szabni.

2019 januárjától az EU-ban az új, 3500 bruttó össztömeget meghaladó tehergépkocsik engedélyeztetése a VECTO (Vehicle Energy Consumption calculation TOol) szimulációs eszköz használatával történik. A szimulációs programmal mérni tudják, hogy különböző alkalmazási szcenáriókban mennyit fogyasztanának a járművek.

A Continental a saját kalkulátorát a VECTO számítási metodikájára alapozva fejlesztette. A program pontosan megmutatja, hogy összevetve a most alkalmazott Continental abroncsokkal, a kiválasztott új gumikkal hogyan változna az üzemanyag-fogyasztás, az üzemanyagköltség és a szén-dioxid-kibocsátás a megtett kilométerek és a feladatprofil, vagyis a kilométerek autópálya és más úttípusok közti megoszlásának függvényében.

Az ideális abroncs megtalálásához is van segítség

Az új kalkulátor kiegészíti a már korábban elindított Tire Finder online platformot, ami segít az alkalmazáshoz illő abroncs kiválasztásában.

A flotta főbb követelményeit két lépcsőben elemzi a rendszer mielőtt ajánlaná az ideális gumiabroncsot. Első lépésben többek között a kilométerek várható számát veszi számításba, míg második lépcsőben a feladatprofilt vizsgálja meg.

Kiemelt Partnereink