Beszállítók Festőgépsorral és lemezvágóval bővül a pécsi fémmegmunkáló

Festőgépsorral és lemezvágóval bővül a pécsi fémmegmunkáló

MTI | 2019.02.28 11:06

Festőgépsorral és lemezvágóval bővül a pécsi fémmegmunkáló

Mintegy egymilliárd forintos beruházással bővíti pécsi telephelyét és gyártókapacitását a főként fémmegmunkálással foglalkozó Lemeztechnika Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Hirdetés

Azt közölte a társaság, hogy a fejlesztés keretében mintegy 3200 négyzetméteres fémmegmunkáló üzem épül, raktárral és kiszolgáló szociális egységgel Pécsett, a Déli Ipari Parkban.

A beruházás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) csaknem félmilliárd forintos támogatásával valósul meg. Annak keretében automata lézervágógépet, valamint úgynevezett szemcseszóró kabinnal rendelkező festő gépsort is beszerez a cég, amelynek így kapacitása, hatékonysága és versenyképessége is növekszik – derült ki a kommünikéből.

Hozzátették: az építési munkák elkezdődtek, az eszközbeszerzések esetében a közbeszerzési eljárások előkészítése zajlik, valamennyi projektelem ez év végére megvalósul.

A cég beszámolt arról is, hogy a projekt keretében egy 2017-ben megkezdett beruházás-sorozat következő állomása valósul meg. A Lemeztechnika Kft. első betelepülőként 2017-ben saját forrásból hozta létre új, 2000 négyzetméteres gyártóüzemét és 560 négyzetméter területű szociális és iroda blokkját a Déli Ipari Parkban.

2018 év végén megkezdődött az épület bővítése továbbra is mintegy 500 millió forintos saját forrásból, ahol közel 2500 négyzetméteren festőműhelyt, szemcseszóró üzemet és raktárt alakítanak ki, várhatóan idén őszig.

A beruházások megvalósulása után a Lemeztechnika Kft. pécsi és hódmezővásárhelyi telephelyein együttesen mintegy 14 ezer négyzetméteren folytathat termelő és gyártó tevékenységet, továbbá alkalmazott létszámát várhatóan 30-40 dolgozóval tudja majd bővíteni a jelenlegi 123-ról.

A cég közölte: a tavalyi évre vonatkozó pénzügyi kimutatásaik még nem készültek el. A cég 2017-ben csaknem 3,2 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 354 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

Kiemelt Partnereink