Beszállítók Felvásárolja a ZF a Bosch Rexroth ipari sebességváltó üzletágát

Felvásárolja a ZF a Bosch Rexroth ipari sebességváltó üzletágát

Panker Gergő | 2015.06.02 06:45

Felvásárolja a ZF a Bosch Rexroth ipari sebességváltó üzletágát

A ZF Friedrichshafen AG bejelentette, hogy felvásárolja a Bosch Rexroth AG több mint 1200 alkalmazottat foglalkoztató ipari sebességváltó üzletágát.

Hirdetés

A ZF számára a felvásárlás belépőt jelent az olajkutak fúróiban, bányadömperekben, alagútfúrókban és drótkötélpályákon használt ipari fogaskerekek és sebességváltó-rendszerek piacára.

A technológiai vállalat ezen felül erősíti a vállalat jelenlétét a szélerőművekben használt erőátviteli rendszerek területén. A felvásárlásról szóló szerződést 2015. május 13-án írták alá. Az ügylet jelenleg a trösztellenes hatóságok jóváhagyására vár. A felvásárlás összegéről egyik vállalat sem közölt információkat.

A felvásárlással kapcsolatban Stefan Sommer, a ZF vezérigazgatója elmondta: „A nem autóipari üzletágunk erősítése egy fontos cél a hosszú távú vállalati stratégiánkban“. A Bosch Rexroth ipari és szélerőművekhez erőátviteli rendszereket gyártó üzletágának felvásárlásának segítségével új partnereket szerezhetünk – tette hozzá Stefan Sommer.

2014-ben a Bosch Rexroth ipari sebességváltókat gyártó ágazata körülbelül 300 millió eurós eladásokból származó bevételt generált. Ugyanebben az évben a ZF off-road alkalmazásokhoz megoldásokat kínáló ipari technológiai üzletága a csoport eladásainak 12 százalékát tette ki. A vállalatcsoport a jövőben ezen arány növekedésére számít.

A ZF a Bosch Rexroth AG 500 főt foglalkoztató witteni (Németország), 300 fős pekingi (Kína), valamint 15 főt alkalmazó Lake Zurich-i (USA) üzemét veszi át, ami összesen 1200 munkavállalót jelent.

A witteni üzem nem csupán a gyártás szempontjából a legfontosabb helyszín, hanem itt található az ipari sebességváltó üzletág adminisztrációs, fejlesztési és értékesítési központja is. A pekingi üzemben kizárólag szélerőművek számára gyártanak erőátviteli rendszereket. A vállalat mindhárom helyszínen ellát ügyfélszolgálati teendőket.

– Biztos vagyok benne, hogy a ZF szakértelme az erőátviteli rendszerek területén kedvező hatással lesz az ipari sebességváltó üzletágra, valamint hozzájárul, hogy a lehető legjobban kihasználjuk az új ágazat növekedési lehetőségeit – hangsúlyozta Karl Tragl, a Bosch Rexroth igazgatósági tagja. Hozzátette: a Bosch Rexroth sikeresen fejlődött az elmúlt évek során. A jövőben a Bosch Rexroth intenzívebben összpontosít majd fő tevékenységeire, azaz az ipari és mobil megoldások fejlesztésére és gyártására.

Wilhelm Rehm, a ZF vállalati anyaggazdálkodás és ipari technológiáért felelős igazgatósági tagja elmondta: „Az ipari erőátviteli rendszerek üzletág központja a witteni üzem lesz“.

Via autocarpro.in

Kiemelt Partnereink