Beszállítók Felvásárolja a Meritort a Cummins

Felvásárolja a Meritort a Cummins

autopro.hu/P.B. | 2022.02.25 11:20

Felvásárolja a Meritort a Cummins

Fotó: Cummins Newsroom

A hajtásrendszereket gyártó amerikai Cummins bejelentette, hogy mintegy 3,7 milliárd dollárért megvásárolja a Meritor beszállítót. A tranzakciót még jóvá kell hagyniuk a részvényeseknek. Az ügylet várhatóan 2022 végére zárul le.

Hirdetés

A megállapodás értelmében a Cummins részvényenként 36,50 dollár készpénzt fizet a Meritor értékpapírjaiért, a tranzakció összértéke így körülbelül 3,7 milliárd dollár, beleértve az átvállalt adósságot is. A Meritor igazgatótanácsa egyhangúlag jóváhagyta a Cummins-szal kötött megállapodást, és azt javasolja, hogy részvényesei szavazzanak a tranzakció mellett a rendkívüli közgyűlésén.

Az akvizíció révén a Cummins megerősítheti a hajtásláncokhoz tartozó alkatrészeinek kínálatát, és felgyorsíthatja az elektromos hajtások fejlesztését. A Meritor felvásárlása várhatóan azonnali hatással lesz a Cummins korrigált egy részvényre jutó eredményére is.

A Meritor több mint 110 éves múltra tekint vissza. A közlemény szerint a michigani Troyban székelő vállalat 9600-nál is több embert foglalkoztat, és világszerte szolgálja ki ügyfeleit a haszongépjárművek, pótkocsik, terepjárók, védelmi- és speciális járművek, valamint az utángyártott alkatrészek piacán – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink