Beszállítók Felvásárolja a Hellát a Faurecia

Felvásárolja a Hellát a Faurecia

autopro.hu/V.M. | 2021.08.17 16:21

Felvásárolja a Hellát a Faurecia

Fotó: HELLA

A német Hella többségi tulajdonosává válik a francia Faurecia autóipari beszállító. A vállalat a Hella 60 százalékát birtokló család részesedését szerzi meg a tranzakció részeként, amivel a világ egyik legnagyobb beszállítói vállalatcsoportja jön létre az autóiparban.

Hirdetés

A Faurecia a Hella, Hueck család kezében lévő 60 százalékát szerzi meg, amire a haszongépjármű- és vasúti fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse is pályázott, végül sikertelenül. A fennmaradó 40 százalékos tulajdonrész megszerzésére a Faurecia részvényenként 60 eurót fog felajánlani.

Dr Jürgen Behrend, a Hueck család részesedésének kezelője a tranzakcióról elmondta, hogy az „tovább fogja erősíteni a vállalat stratégiai pozícióját – a Hella és annak 36 ezer alkalmazottjának előnyére. Ugyanakkor a család továbbra is részese lesz eme vezető európai vállalat fejlődésének a Faurecia részvényeseként.” A Hueck család kilenc százalékos részesedéssel fog rendelkezni az anyavállalat Faurecia-ban, miután az akvizíció, várhatóan 2022 elején lezárul.

Remekül kiegészítik egymást

Az autóipari világítástechnológiai fejlesztéseket folytató Hella Faurecia Csoportba integrálódása révén a világ hetedik legnagyobb autóipari beszállítója jön létre. A kettő vállalat egymást kiegészítő tudásbázisa új lehetőségeket fog teremteni az elektromobilitás, az autonóm vezetés, a jövő műszerfala, illetve a járművek életciklus-menedzsmentjének területein.

Az elektromobilitás esetében például a Hella az energiamenedzsment, érzékelők és aktuátorok terén nyert tapasztalatokkal fog hozzájárulni az együttműködés sikeréhez, míg a Faurecia hidrogéntankok és üzemanyagcellák fejlesztésében rendelkezik múlttal.

„Ez az egyesülés egyedi lehetőség arra, hogy egy globális vezetőt teremtsünk az autóipari technológiák területén. Meggyőződésem, hogy a Faurecia és a Hella kiválóan összeillenek, mivel egységes vízión, értékeken, valamint kultúrán osztozunk” – nyilatkozta Patrick Koller, a Faurecia vezérigazgatója.

A Hella és a Faurecia valójában már 2018 óta együttműködik, a járművek belsőtéri világítási megoldásainak fejlesztésében, ezt az együttműködést pedig változatlanul fent kívánják tartani.

Jól jönnek a Faurecia kapcsolatai

A Hella külön profitálhat a tulajdonosváltásból azáltal, hogy növekedési potenciálját javítani fogják a Faurecia kínai, japán és amerikai OEM-ekkel fennálló beszállítói kapcsolatai.

A Hella vállalatcsoportba integrálása nem fogja érinteni annak már kidolgozott üzleti stratégiáját és vegyesvállalatait, továbbá a Hella a jövőben is nagy önállóságot fog élvezni fő fejlesztési területein.

Kiemelt Partnereink