Beszállítók Felvásárlással bővülne a Schaeffler

Felvásárlással bővülne a Schaeffler

autopro.hu/P.B. | 2022.07.25 14:19

Felvásárlással bővülne a Schaeffler

Fotó: Schaeffler

Egy újabb felvásárlással bővítené portfólióját a Schaeffler Csoport. A német autóipari beszállító át akarja venni a hajtásgyártó Ewellixet, ezzel tovább diverzifikálva üzleti tevékenységét.

Hirdetés

A Schaeffler szeretné megvásárolni a hajtásgyártó Ewellixet, és ezzel bővíteni ipari részlegét. A Herzogenaurachban székelő autóipari és ipari beszállító mintegy 582 millió eurót (240 milliárd forint) fizet a Triton befektetési társaság leányvállalatáért. Az összeg nem tartalmazza az Ewellix mintegy 120 millió eurós nettó adósságát, amelyet a Schaeffler átvállal.

A vásárlásnak a hatósági jóváhagyási folyamattal együtt év végéig kell lezárulnia. A bejelentést követően a Schaeffler részvényei két százalékot estek vissza.

További diverzifikáció

A göteborgi székhelyű Ewellix korábban az SKF Csoport része volt (korábban innen vált ki a Volvo is), és június 30-ai adatok szerint körülbelül 1200 embert foglalkoztat. Az idei évre a cég több mint 250 millió eurós árbevételre számít. Az Ewellix termékei között megtalálhatóak többek között az emelőoszlopok, robotnyúlvány-hosszabbítók, golyós- és görgőscsapágyak, valamint lineáris vezetősínek.

„Az Ewellix megvásárlásával erősítjük ipari üzletágunkat” - mondta Klaus Rosenfeld vezérigazgató hozzátéve, hogy az akvizíció elősegíti az üzletág további diverzifikációját.

Az akvizíció várhatóan közepes egyszámjegyű százalékkal javítja az egy részvényre jutó eredményt 2024-ben – írja az Automobilwoche.

A Schaeffler Csoport egy globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító, mely több mint 70 éve úttörő kutatásokat és fejlesztéseket végez a mozgás és a mobilitás területén. Innovatív technológiáival, termékeivel és szolgáltatásaival a csökkentett szén-dioxid-kibocsátású hajtások, az elektromobilitás, az Ipar 4.0, a digitalizáció, a megújuló energiák területén tevékenykedik, célja a mozgás és a mobilitás hatékonyabbá, intelligensebbé és fenntarthatóbbá tétele. A vállalat termékportfóliójának részét képezik a motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensek és rendszerek, valamint sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágy megoldások.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink