Beszállítók Felemelte a telefont a Thyssenkrupp, kicsörgött Elon Musknál

Felemelte a telefont a Thyssenkrupp, kicsörgött Elon Musknál

autopro.hu/K.Á. | 2019.12.17 08:15

Felemelte a telefont a Thyssenkrupp, kicsörgött Elon Musknál

Előrehaladott tárgyalásban van egymással a német Thyssenkrupp technológiai beszállító vállalat és a Tesla, a németek az amerikai autógyártó leendő berlini gyártóbázisához szeretnének szolgáltatást nyújtani, értesült a német Handelsblatt.

Hirdetés

Az üzleti lapnak Klaus Keysberg, a Thyssenkrupp egyik igazgatótanácsi tagja adott interjút, aki megerősítette, hogy tárgyalások folynak a két fél között. Erről sajnos többet nem árult el, ám az Industry Europe ipari hírportál vélekedése szerint a német óriásvállalat megfelelően pozicionált cég ahhoz, hogy szóba jöhető ajánaltot tudjon tenni.

A leendő, Berlin melletti üzemben akkumulátorokat és meghajtási rendszereket gyártanak majd, valamint autókat is összeszerelnek. Az első autó a Model Y lesz, az új üzem 10 ezer új munkahelyet jelent a térségnek.

Elemzésünk

A Tesla észak-németországi helyszíne mellett szólt a könnyebben elérhető munkaerő, illetve az, hogy az elektromos autók számára fő piacot jelentő Skandinávia és Benelux-térség könnyebben elérhető logisztikailag Brandenburgból, mint Dél-Németországból. Magyar beszállítóknak nem terem babér.


Kiemelt Partnereink