Beszállítók Fejlett akkumulátordiagnosztika az SK On-tól

Fejlett akkumulátordiagnosztika az SK On-tól

autopro.hu/D.Á. | 2021.11.30 17:18

Fejlett akkumulátordiagnosztika az SK On-tól

Fotó: Pixabay

Kísérleti projekt keretében készít akkumulátordiagnosztikai szolgáltatást hazájában a dél-koreai SK On. Az elektromos autókba akkumulátorokat gyártó vállalat lehetővé akarja tenni, hogy az elektromos autók tulajdonosai maguk követhessék nyomon, milyen állapotban van az akkumulátoruk, mennyi van még hátra az élettartamából.

Hirdetés

Az SK On saját fejlesztésű mesterséges intelligenciával rendelkezik, amely folyamatosan információt gyűjt az elektromos autók akkumulátorairól hibákat keresve, és az élettartam megbecslése érdekében. A technológiát a BaaS (Battery-as-a-Service – előfizetéses akkumulátorhasználati modell elektromos autókhoz) alkalmazásban üzemelő autóakkumulátorokhoz szabták.

A projekt a Soft Berry vállalattal, az EV Infra nevű töltőhálózat üzemeltetőjével közösen folyik. A Soft Berry az SK On mesterséges intelligenciájának fejlesztésében is részt vett. Kigyűjtötték és kielemezték a felhasználók töltési szokásait, és ennek segítségével tanították a szoftvert. Ezt az SK On piackutatása egészítette ki.

A széles tevékenységi kör előnyei

Mielőtt a szoftverfejlesztés elkezdődött volna, az SK On házon belül, az SK Car Rental segítségével kifejlesztett egy eszközt, amellyel a Car Rental kölcsönözhető autóiból gyűjtöttek információt. Az eszközt most az akkumulátorok élettartamának monitorozására használják, integrálva az adatokat az új diagnosztikai szolgáltatás platformjába. A megvalósításról további információt egyelőre nem közölt az SK On, így nem tudni, például OBD csatlakozón keresztül lesznek-e kiolvashatók az adatok.

A vállalat bízik benne, hogy a projekt által értékes adatokra és tapasztalatokra tesznek ahhoz, hogy a jövőben saját BaaS szolgáltatást indíthassanak. Sohn Hawk, az SK On e-mobilitásért felelős vezetője elmondta, a felhasználói akkumulátordiagnosztikai szolgáltatásuk kialakításához a szerinte biztonságos és kiváló akkumulátoraik fejlesztésében és gyártásában szerzett tapasztalataik segítik hozzá. A jövőben szeretnék kiterjeszteni a BaaS ökoszisztémát előremozdító együttműködéseiket világszerte — áll az electrive.com cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink