Beszállítók Fejlesztőmérnöki pozícióba vár pályakezdőket a szombathelyi BPW

Fejlesztőmérnöki pozícióba vár pályakezdőket a szombathelyi BPW

Pardavi Mariann | 2017.12.06 15:33

Fejlesztőmérnöki pozícióba vár pályakezdőket a szombathelyi BPW

A Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyeket a HR-es paradicsoma szófordulattal is leírták már, ami nem áll messze a valóságtól. Ezek a rendezvények abban nyújtanak segítséget, hogy az autóipari vállalatok szakemberei megismerkedhessenek a diploma előtt álló mérnökhallgatókkal. Videós riportunkban a BPW Hungária Kft. HR munkatársát, Léránt Adriennt kérdeztük.

Hirdetés

A nehézpótkocsi futóművek és futóműrendszerek, valamint agrárpótkocsi futóművek és futóműrendszerek gyártásával foglalkozó szombathelyi vállalat HR munkatársa elmondta, már második alkalommal áll a rendezvény mellé. Ennek kapcsán hozzátette, keresték már fel úgy őt fiatalok egy-egy pozíció kapcsán, hogy ismerik egymást, hiszen találkoztak a Techtogetherön. A HR-es szakember szerint ez a helyzet mindenkinek előnyös, hiszen van korábbi kapcsolat, nem teljesen idegenek egymásnak.

2017-ben a szombathelyi vállalat szakemberei fék nélküli csonkos futómű szerelési feladattal készültek a Techtogether Automotive Hungaryre, hozzá kapcsolódó kerékagy csapágyszámítással. Úgy látja, a fiatalok motiváltak, lelkesek, külön tetszett neki, ahogy delegálták egymás között a feladatokat.

Elmondta azt is a videóban, hogy pályakezdő mérnököknek jelenleg főként tervezési feladatokat tudnak kínálni.

Léránt Adrienn a rendezvény egyik progjamként részt vett a HR kerekasztalon, ahol hat, Magyarországon működő autóipari vállalat szakembereit ültettük le, hogy megvitassák a szektort érintő munkaügyi problémákat és megosszák a legjobb gyakorlataikat. Ha érdekli, milyen válaszokat adnak a gyakori problémákra a BPW-H, az Audi Hungaria, a Contintental, a Fémalk, a Mercedes és az Aventics szakemberei, olvassa el korábbi cikkünket.

2017 áprilisától bővültek a fejlesztő részleg feladatai a szombathelyi vállalatnál: a közúti gépjármű termékcsoporton belül a nehéz pótkocsik kormányzott futóműveinek fejlesztését is rájuk bízták. Érdekes adat, hogy Európában minden negyedik teherautó és pótkocsi Szombathelyen gyártott futóművel közlekedik.

Kiemelt Partnereink