Beszállítók Fejlesztett a debreceni FAG

Fejlesztett a debreceni FAG

MTI | 2014.02.06 15:05

Fejlesztett a debreceni FAG

Másfél milliárd forintot meghaladó csapágyipari fejlesztés fejeződött be európai uniós támogatással a FAG Magyarország Kft. debreceni gyárában - közölte a cég csütörtökön közleményben.

Hirdetés

A FAG Magyarország Ipari Kft. főként fejlesztő eszközbeszerzést megvalósító beruházásának célja a megnövelt hozzáadott értékű, az új generációs kúpgörgők gyártási folyamatának optimalizálása, illetve az új technológiai eljárásrend kialakítása volt. A projekt 1,78 milliárdos teljes összköltségéből 500 millió forintot az Európai Unió finanszírozott - olvasható a dokumentumban.

A dokumentum megemlíti, hogy a német Schaeffler csoport a gördülőcsapágyak és a tengelykapcsolók vezető gyártójaként, valamint a nemzetközi autógyártók sikeres partnereként 76 ezer munkatársat foglalkoztat világszerte 180 telephelyen. Három legerősebb márkája az INA, a FAG és a LUK.

A cégcsoport csapágy- és erőátviteli elem gyártással foglalkozó hazai tagja, a FAG Magyarország Ipari Kft. a beruházással a piaci igényekre reagált. A fejlesztés növeli a vállalkozás versenyképességét és termék-innovációs képességét.

A 2013 decemberében lezárult innovációs fejlesztésében 18 fejlesztő és 21 technikus vett részt - zárul a cég közleménye.

Kiemelt Partnereink