Beszállítók Épül a Bridgestone óriás gyártócsarnoka (galériával)

Épül a Bridgestone óriás gyártócsarnoka (galériával)

Gulyás Géza | 2013.08.16 09:33

Épül a Bridgestone óriás gyártócsarnoka (galériával)

Amint arról hírt adott az Autopro.hu, június 7-én Orbán Vik­tor minisz­ter­el­nök és Franco Annun­zi­ato, a Bridges­tone Europe elnök-vezérigazgatója közö­sen helyezte el a Bridges­tone Tata­bá­nya Ter­melő Kft. új, 110 ezer négy­zet­mé­te­res gyár­egységének alap­kö­vét a Tatabánya-Környe Ipari Park­ban.

Hirdetés

A csaknem hetvenkét mil­li­árd forin­tos óriás ­be­ru­há­zás több mint ötszáz mun­ka­he­lyet teremt Kör­nye közigazgatási terü­le­tén, ezzel együtt 2017-re meg­há­rom­szo­rozza a világ leg­na­gyobb gumi­ab­roncs­gyár­tó­já­nak hazai gyártókapacitását.

Deme Lajos HR-igazgatótól megtudtuk, az alapkőletétel után negyven nappal, július 17-én kezdődtek meg az alapozási munkálatok, azóta a tervek szerint halad az építkezés. A fő kivitelező a magyar gumiabroncsgyár beruházásánál a japán Takenaka cég, ugyanakkor több magyar alvállalkozó is részt vesz az építésben. A tervek szerint 2014 októberében készül majd el az óriási csarnok, ezt követően indul el a három hónaposra tervezett próbaüzem, majd a gyártás.

- Mérnökök, technikusok, operátorok jelentkezését várjuk - utalt a fejlesztéshez kapcsolódó munkaerő-piaci bővítésre Deme Lajos. - Az operátorok megkeresésében jelentős szerepet vállalt a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ.

Épül a Bridgestone új gumigyára
Épül az új csarnok a gumiabroncsgyárban

Kiemelt Partnereink