Beszállítók Első negyedév: hihetetlenül erősen kezdett a Dana

Első negyedév: hihetetlenül erősen kezdett a Dana

autopro.hu/Sz.K. | 2018.05.09 16:25

Első negyedév: hihetetlenül erősen kezdett a Dana

A tengely- és hajtásláncgyártó vállalat hatalmas növekedést ért el 2018 első negyedévében, árbevétele 44 százalékkal ugrott meg. Tervei szerint 2018-ban, sőt, 2019-ben is folytatja a menetelést.

Hirdetés

44 százalékkal 108 millió dollárra ugrott a Dana első negyedéves nettó árbevétele, ami főleg a haszongépjárművek piacán tapasztalható erős keresletnek köszönhető. A tengely- és hajtásláncbeszállító üzletét 2018 első három hónapjában hátralékainak rendezése és a kedvező árfolyamok is pörgették, csak az utóbbi hatás 150 millió dolláros többletet eredményezett.

A Dana könnyű gépjárműveinek bevétele negyedével nőtt, míg az építőipari, mezőgazdasági, bányászati haszongépjárművekhez alkatrészeket kínáló részlege ötven százalékkal ért el nagyobb forgalmat. A meghajtástechnológiai termékek eladásai azonban "csak" 4,6 százalékos fejlődést mutattak.

– Meghajtástechnológiánk az elmúlt 5-6 évben másfélszer jobban teljesített, mint a könnyű járművekhez motorokat készítő részleg, magyarázta Jonathan Collins, pénzügyi igazgató. – Éppen ezért elégedettek vagyunk a növekedéssel.

Múlt hónapban a beszállító a Jaguar Land Roverrel kötött megegyezést első és hátsó tengelyek gyártásáról, melynek összértéke 408 millió dollár lesz. A vállalat egyik újabb ügyfele a japán Hino is, mely a Class 7 és 8 haszongépjárművek kizárólagos erőátviteli beszállítójává választotta ki a Danát. A teherautók gyártása 2019-ben kezdődik.

– Sikerünk ebben a negyedévben a haszongépjármű-piac erősségének és az árfolyamhatások eredményének köszönhető, de új üzleti együttműködéseinknek is nagy szerepe volt az erősödésben, fejtette ki Collins. – A Jeep Wrangler programmal a hátunk mögött és a jelenlegi akvizícióinkhoz kapcsolódó szinergiatervünk folytatásával elégedettek vagyunk a 2018-as kilátásainkkal és a 2019-ben várhatóan folytatódó növekedési lehetőségekkel.

Kiemelt Partnereink