Beszállítók Elképesztő sebességre képes a CATL új akkugyára

Elképesztő sebességre képes a CATL új akkugyára

autopro.hu/P.B. | 2023.10.30 16:21

Elképesztő sebességre képes a CATL új akkugyára

Fotó: Twitter/catl_official

Átadta új akkumulátorgyárát a CATL Kínában, Guizhou tartományban. Az üzem éves, kezdeti kapacitása 30 gigawattóra – ennél talán sokkal izgalmasabb, hogy a szinte teljesen automatizáció rendkívül gyors gyártási sebességet eredményez az üzemben.

Hirdetés

A Debrecenben is akkumulátorgyárat építő CATL új, kínai üzemében 95 százalékos automatizálási arányt követel meg. Ennek köszönhetően a gyártósorok másodpercenként egy cellát képesek termelni, így két és fél percenként egy akkumulátorcsomag hagyhatja el az új gyárat. A kezdeti 30 gigawattórás kapacitást később a duplájára emeli majd a vállalat.

A létesítményben a CATL elektromos autókhoz és helyhez kötött alkalmazásokhoz gyárt akkumulátorcellákat és akkumulátorcsomagokat – ugyanakkor egyelőre nem hozta nyilvánosságra ezek kémiáját és kialakítását.

Érdekesség, hogy a CATL részesedése Kínában idén kissé visszaesett – igaz, nagyon a magas szintről. A China Automotive Battery Innovation Alliance (CABIA) adatai szerint a vállalat 39,41 százalékos hazai piaci részesedéssel rendelkezett szeptemberben, ami most először esett 40 százalék alá – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink