Beszállítók Eladta olasz acélgyárát a thyssenkrupp

Eladta olasz acélgyárát a thyssenkrupp

autopro.hu/P.B. | 2021.09.23 08:23

Eladta olasz acélgyárát a thyssenkrupp

Fotó: thyssenkrupp Materials Hungary

Folytatja a szerkezetátalakítási programját a thyssenkrupp, legfrissebb lépésként az olaszországi Terniben található, rozsdamentes acélt előállító üzemét értékesítette a német konszern. A vevő az olasz Arvedi.

Hirdetés

Az Arvedi átveszi a teljes AST Csoportot a mintegy 2700 alkalmazottjával együtt. Az AST 2019-2020-as pénzügyi évben 1,7 milliárd eurós árbevételt ért el, azt viszont a felek nem hozzák nyilvánosságra, hogy mennyiért adta el a gyárat a thyssenkrupp. A tranzakciónak 2022 első felében kell befejeződnie, és a thyssenkrupp felügyelőbizottságának, valamint az illetékes hatóságoknak is jóvá kell még hagyniuk az üzletet.

A thyssenkrupp az értékesítést újabb mérföldkőnek minősítette a konszern átalakításában. Az AST Csoport volt a legnagyobb tétel a tyssenkrupp eladási listáján. Martina Merz, a konszern vezetője elmondta, hogy tovább dolgoznak az átalakításon: a thyssenkrupp korábban eladta a bányászati gépek és berendezések üzletágát, valamint a társaság egyéb részeit, amelyek már nem tartoznak az alaptevékenységhez. A duisburgi üzem bezárását október végéig kell befejezni.

Régóta gond volt a thyssenkruppnak az üzem

Az olasz üzemet még a Krupp vásárolta 1994-ben, és 2001 óta tartozott teljes egészében a német vállalathoz. A thyssenkrupp évek óta küzdött az olasz üzem gazdaságosabbá tételéért, ám heves tiltakozásokat okozott, amikor elbocsátásokat tervezett a vállalat – még Ferenc pápa is kritizálta a német céget.

Az Arvedi a hírek szerint komoly beruházásokat tervez az üzemben, míg a thyssenkrupp fontolgatja, hogy kisebbségi tulajdonosként jelen marad az AST Csoportban – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink