Beszállítók Díjat nyert a Bosch technológiája

Díjat nyert a Bosch technológiája

autopro.hu/P.B. | 2022.02.11 08:18

Díjat nyert a Bosch technológiája

Fotó: Bosch Presse

A Bosch térérzékelő alkalmazásának köszönhetően kényelmesebbé és biztonságosabbá válik a mezőgazdasági munka. A Bosch terméke még új a piacon, de a megoldást díjazta a DLG, azaz a Német Mezőgazdasági Szövetség.

Hirdetés

A Bosch mezőgazdasági alkalmazásokhoz készült moduláris térhatás-érzékelő rendszere speciális érzékelőrendszerekből áll, amelyek rugalmasan kombinálhatók az egyéni igények szerint. A DLG a „rendszerelemek” kategóriájában a mérnöki ötletet díjazta.

„Örülök, hogy innovatív rendszerünkkel le tudtuk nyűgözni a mezőgazdasági technológia területén tevékenykedő fejlesztőmérnökökből álló zsűrit. A rendszert terepi alkalmazásokhoz optimalizáltuk. A legnagyobb rugalmasságot biztosítja a telepítés során" – mondta Stefan Schenk, a Robert Bosch GmbH Off-Road üzemeltetési egységéért felelős vezetője a díjról.

A Bosch díjnyertes érzékelőrendszere ultrahangos és radarérzékelőket használ a tárgyfelismeréshez, a távolságméréshez és az ütközések elkerüléséhez. Míg az ultrahangos technológia a közeli hatótávolságra van optimalizálva, addig a radarrendszerek közeli és távoli megfigyelésre egyaránt alkalmasak. A térhatás-érzékelő rendszer így használható ütközések elkerülésére, valamint távolságmérésre – például permetezéskor vagy szüreteknél.

Idén dobták piacra

A Bosch többkamerás rendszere az ultrahangos és radarérzékelők tökéletes kiegészítője. Négy közeli kamerával teljes, 360 fokos rálátást biztosít a jármű környékére. Ugyanezt a kameratechnológiát alkalmazva a rendszer egy ütközésjelző rendszerrel bővíthető, amely értesíti a vezetőt a jármű kritikus közelségében lévő álló vagy mozgó tárgyakról.

A vállalat január elején piacra dobta a 24 voltos ultrahangos érzékelőrendszer két változatát a munkaterület közeli megfigyelésére. Bár mindkét rendszer azonos hardverrel rendelkezik, különbségek vannak az érzékelőadatok feldolgozása, és így a különböző verziók működési köre tekintetében. Míg az alaprendszer egyszerűen egy adott akadály távolságát méri, addig a csúcskategóriás megoldás objektumlokalizációval is rendelkezik – írja a vállalat közleménye.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink