Beszállítók CES 2018: így közelíti a Continental a jövőt

CES 2018: így közelíti a Continental a jövőt

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.18 15:33

CES 2018: így közelíti a Continental a jövőt

Las Vegasban jövőre is megrendezik a CES-t, azaz a Fogyasztói Elektronikai Szalont, a január 9. és 12. közötti eseményen a Continental is részt vesz. Bemutatni tervezett újdonságai sokkal egyszerűbbé teszik majd a jövőt számunkra.

Hirdetés

Sok autóvezető álma valósul majd meg, amikor egy elektromos vagy plug-in hibrid autó feltöltése olyan egyszerűvé válik, mint egy hagyományos modell megtankolása. A Continental két új akkumulátortöltő rendszert mutat be, mindkettő segít az elektromos autókban rejlő előnyök maximálásában.

Az egyik forradalmi rendszer lehetővé teszi a teljesen automata töltést, mindezt kábelek nélkül. A másik újdonság bármilyen töltőállomáson tíz perc alatt 300 kilométerre elegendő töltést vesz fel, majd mindenféle kiegészítő nélkül váltóáramot közvetít a csomagtérben található elektromos eszközöknek.

A beszállító harmadik újdonsága, hogy Holistic Connectivity Experience demó autójában kihasználja az internetes technológiákat, vezeték nélküli kapcsolatot biztosítva a felhasználók számára, akik így egy jobb vezetési élményt, ezen belül a legfrissebb információkat kapják meg a forgalomról, az útról és az időjárásról.

Az autóban a Conti egy digitális idegenvezetőt mutat be, ami a sofőrnek a környezetbe illő, dinamikus és interaktív információkat nyújt a navigáción, az infotainment rendszeren keresztük, csakúgy, mint az assistance-n keresztül. A sofőr rengeteg szolgáltatást használhat a központi konzol segítségével is. A rendszert HTML5, NodeJS és Chromium alapú böngésző működteti, ami a teljesítmény, a csökkentett betöltési idő és az egyszerűsített rendszerezés keveréke.

A sofőr rengeteg szolgáltatást használhat a központi konzolon keresztül

Az automata, vezeték nélküli töltőrendszer induktív módon közvetíti az áramot, ami azt jelenti, a sofőrnek nem kell a kábelekkel bajlódnia. A rendszer lehetővé teszi, hogy a járművet precíz módon a földbe helyezett töltőállomás felé irányítsák, fontos kiemelni, hogy ezt bármilyen sofőri beavatkozás nélkül meg lehet tenni.

A rendszer kábelek nélkül teszi lehetővé az autótöltést, indukciós technológia segítségével

A következő innovatív rendszer a Contitól, az AllChange valószínűleg forradalmi változásokat vezet be a kábel-alapú töltésben. A rendszer lehetővé teszi, hogy a sofőr bárhol tudja autóját tölteni, töltőtípustól függetlenül. Ezen felül azt is lehetővé teszi, hogy az autó külső akkumulátorként funkcionáljon. Ebben a szerepben többféle felhasználásra is tud energiaforrást nyújtani az autó.

A Continental AllChange a legváltozatosabb esetekben is áramforrásként tud funkcionálni

Azzal, hogy a Continental ennyire praktikussági szempontból gondolkodik a jövőről, sokkal egyszerűbbé teheti azt számunkra. Éppen ezért várjuk a CES-t, hogy szemügyre vehessünk minden újdonságot.

Kiemelt Partnereink