Beszállítók Beszáll az építőiparba a Bosch

Beszáll az építőiparba a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2020.10.14 17:23

Beszáll az építőiparba a Bosch

Fotó: Bosch Presse

A Robert Bosch Venture Capital GmbH vezetésével egy befektetői kör alakult, akik összesen tízmillió dollárt fektetnek be az izraeli SiteAware nevű vállalatba. A befektetés célja, hogy az izraeli startup észak-amerikai működését fejlesszék, ezzel kiaknázva az Egyesült Államok építőiparában rejlő lehetőségeket.

Hirdetés

A SiteAware a mesterséges intelligencia segítségével ellenőrzi az építkezéseket és az építési területeket, ezzel valós idejű, magasszintű adatokat képes adni az építkezésekről, ezzel kiszűrve a lehetséges hibákat, vagy a terepből, egyéb körülményekből adódó hátráltató jelenségeket. A szolgáltatásnak köszönhetően jelentősen hatékonyabbá tehetőek a beruházások.

Dr. Ingo Ramesohl, a Robert Bosch Venture Capital ügyvezető igazgatója szerint a SiteAware szolgáltatása forradalmasítja az építőipari minőségellenőrzést, ezért komoly potenciált látnak a cégben.

Hatalmas pénz rejlik a területben

Az építőipar nagyon komoly jelentőséggel bír az Egyesült Államokban, 680 ezernél is több ember dolgozik ezen a területen, viszont még mindig nagymértékben támaszkodik a helyszíni, emberek által végzett ellenőrzésekre a minőség-ellenőrzés során. A SiteAware digitális hozzáadott értéket képvisel a területen.

Szakértők szerint csak az új építkezések piaca 1,3 billió dollárt tesz ki évente, míg a SiteAware vezetője, Zeev Braude szerint ennek az összegnek a 10-30 százalékát fordítják minőségellenőrzésre. Mint mondta, a cég technológiája jelentősen csökkenteni tudja a minőség-ellenőrzés költségeit.

A SiteAware drónok segítségével feltérképezi az építési területeket, majd a kapott adatok alapján 3D modelleket készít. Ezután a modellt összehasonlítják az építési tervekkel, és ahol lehetséges problémákat találnak, jelzik. Ennek a valós idejű ellenőrzésnek köszönhetően még azelőtt lehet változtatni az építkezésen, hogy az komolyabb költségekkel járjon.

Kiemelt Partnereink