Beszállítók Bérkompenzációt kapnak a székesfehérvári Denso dolgozói

Bérkompenzációt kapnak a székesfehérvári Denso dolgozói

autopro.hu/P.B. | 2022.08.04 15:18

Bérkompenzációt kapnak a székesfehérvári Denso dolgozói

Fotó: facebook.com/DENSOCorporation

A székesfehérvári Denso Gyártó Magyarország Kft-nél működő Ipari Vasas Alapszervezet a vállalat üzemi tanácsával és a Liga - Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezettel közösen jelezték, hogy fontosnak tartanák a bérek kompenzációját, így a nyári leállás előtt elkezdődtek az egyeztetéseket arról, hogy ezt milyen formában tudná megvalósítani a vállalat.

Hirdetés

A nyáron megkezdett egyeztetés eredményeképpen az a megállapodás született, hogy 2022. augusztus 1-től 2023. március 31-ig a munkáltató „Bérkompenzációs pótlék 2022” néven átmeneti pótlékot fizet. A pótlékra jogosult lesz minden, a vállalatnál alkalmazásban álló dolgozó és a kölcsönzött munkavállalók is.

A bérkompenzáció mértéke az aktuális hónap utolsó naptári napján érvényes bruttó alapbér 10 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a pótlék összegének a maximuma havi bruttó 50 ezer forint. A bérkompenzációs pótlék jogosultságának a további részletes szabályairól 2022. augusztus 15-ig tájékoztatják a munkavállalókat. Mindezek mellett a termelési operátor kezdőbér is emelkedik.

Továbbá a Parts Center munkaterületen a képesített termelési operátor és a képesített termelési gépbeállító munkakörben foglalkoztatott munkavállalók számára 2022. augusztus 1-től további havi bruttó 30 ezer forint munkabérpótlékot fizet a vállalat, tekintettel az ezekben a munkakörökben elvárt feladatokra, képesítésre valamint a speciális munkakörülményekre – adta hírül a Vasas Szakszervezet.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink