Beszállítók Beesett a Hella nyeresége

Beesett a Hella nyeresége

autopro.hu/P.B. | 2022.04.11 08:18

Beesett a Hella nyeresége

Fotó: HELLA

Az azóta már francia kézbe került német cég ugyan nyereséges volt az első negyedévben, ám a tavalyi évhez viszonyítva jelentősen visszaesett a nyereségének mértéke. A leköszönő vezérigazgató megerősítette korábban kétszer is módosított – mérsékelt – előrejelzését az évre.

Hirdetés

Az alkatrész-hiány és a növekvő költségek miatt a Hella autóipari beszállító bevétele visszaesett mögöttünk hagyott üzleti negyedévben. Rolf Breidenbach leköszönő vezérigazgató megerősítette a novemberben másodszor is csökkentett előrejelzést, de nagy bizonytalanságokról és kihívásokról beszélt. A közlemény szerint egyes elektronikai alkatrészeknél komoly ellátási gondokkal küzd a cég, az ukrajnai háború gazdasági következményeinek teljes mértéke pedig még nem látható előre.

Az azóta a francia Faurecia beszállító tulajdonába került cég decembertől februárig 4,6 százalékkal bő 1,6 milliárd euróra tudta növelni árbevételét. A Hella ugyan 50 millió eurós nyereségről számolt be, azonban egy évvel korábban 170 millió eurós nyeresége volt.

A Hella november óta a Faurecia Csoport többségi tulajdonában áll. A francia konszern a Hella részvényeinek 79,5 százalékát birtokolja, rajta kívül az amerikai befektető, Paul E. Singer rendelkezik 10,75 százalékos résszel – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink