Beszállítók Bajban van a Britishvolt megmentője

Bajban van a Britishvolt megmentője

autopro.hu/V.M. | 2023.11.23 12:22

Bajban van a Britishvolt megmentője

Fotó: Britishvolt

Egyre több jel utal arra, hogy a korábban fizetésképtelenné vált Britishvolt akkumulátorgyártó startup új tulajdonosa, a Recharge Industries maga is növekvő pénzügyi problémákkal küzd. A hírek szerint a cég egy volt munkatársa jogi úton kívánja behajtani az elmaradt fizetését, és az ügy csődeljárásba is fordulhat.

Hirdetés

Az ausztrál Recharge Industries-nak 21 nap áll rendelkezésre, hogy az elmaradt fizetést átutalja. Amennyiben nem teljesít a határidőn belül, a volt alkalmazott csődeljárást kezdeményezhet – számolt be a Financial Times aminek a cég több munkatársa is hónapok óta csúszó bérekről panaszkodott.

Nem ez az első alkalom, hogy a Recharge fizetőképessége megkérdőjeleződött: még augusztusban az EY auditáló cég dokumentumaiból kiderült, hogy a vállalat nem utalta át a Britishvolt mintegy 9,9 millió eurós árának utolsó részletét, ami április 5-ig lett volna esedékes.

Az EY nemrég nyilvánosságra hozott jelentésében arról számolt be, hogy „lépéseket tesz azért, hogy behajtsa” a fennmaradt összeget a Recharge-tól – vagyis a vállalat azóta sem rendezte adósságát.

A Financial Times alapján az electrive.com továbbá arról ír, hogy a Recharge azt a földterületet sem vásárolta meg, ahol a Britishvolt tervezte felépíteni akkumulátorcellákat készítő üzemét az angliai Blyth-ban, és mostanra a földtulajdonosok más vevők után kezdtek nézni.

Borús kilátások

A 4 milliárd font értékű akkumulátorgyárat tervező Britishvolt kilátásai tehát ismét rosszra fordultak, bár állítólag David Collard, a Recharge tulajdonosa szerint közel vannak ahhoz, hogy új befektetéshez jussanak a Britishvolt projekthez.

A 2023 januárjában csődbe ment Britishvolt üzeme fontos szerepet tölthetne be a brit autógyártás jövőjének biztosításában az akkumulátorgyártás lokalizálása által.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink