Beszállítók Az orosz államhoz került a Bosch gyára

Az orosz államhoz került a Bosch gyára

autopro.hu/V.M. | 2023.06.14 12:23

Az orosz államhoz került a Bosch gyára

Fotó: Bosch Pressroom

Az orosz állam egy általa birtokolt intézeten keresztül kizárólagos tulajdonosává vált a Bosch egyik volt oroszországi gyártóüzemének, ahol többek között blokkolásgátlókat készítettek személygépjárművekhez.

Hirdetés

A német autóipari beszállító üzeme az orosz Központi Autó- és Motorfejlesztő Központ (NAMI) 100 százalékos tulajdonává vált. Az Központ korábban már a Nissan, a Renault és a Toyota üzemeit is átvette, miután az autógyártók azok eladásáról döntöttek.

A Bosch egykori, a Kazahsztánnal határos Szamarai régióban található üzemében kormányrendszereket, blokkolásgátlókat és ESP rendszereket gyártottak.

A mostani tulajdonosváltás idején 107 dolgozót foglalkoztattak a létesítményben. Ők a NAMI közlése szerint tovább lesznek foglalkoztatva, és részt fognak venni a termelés 2024-ben esedékes újraindításában.

Az nem ismert, hogy a Bosch üzemét milyen áron vette meg a NAMI, a korábbi vásárlásokra azonban jelképes összegek megfizetésével került sor – emlékeztet a Reuters.

Mások is csomagolnak

A Bosch az ukrajnai háború kirobbanása után döntött oroszországi tevékenysége korlátozásáról. Sok más nyugati autóipari vállalat gyakorlatilag a teljes kivonulásról határozott a működést nehezítő szankciók és a politikai nyomás közepette.

Egy másik nagy német autóipari beszállító, a Continental fokozatosan teljesen felszámolja orosz tevékenységét. A folyamat részeként adott túl nemrég kalugai gyárán.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink