Beszállítók Az autonóm vezetés hazai fejlesztéséért kapott díjat Oliver Schatz

Az autonóm vezetés hazai fejlesztéséért kapott díjat Oliver Schatz

autopro.hu/Sz.F. | 2018.05.08 13:01

Az autonóm vezetés hazai fejlesztéséért kapott díjat Oliver Schatz

A Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és műszaki területekért felelős elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia 189. közgyűlésén vette át az Akadémia Vezetői Kollégiuma által adományozott Wahrmann Mór-érmet.

Az intézmény e kitüntetéssel a gazdasági élet azon kiválóságait jutalmazza, akik kimagasló érdemeket szereznek a tudomány, a kutatás, a fejlesztés támogatásában. Oliver Schatz, aki a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának vezetője, a díjat a Magyar Tudományos Akadémiával való együttműködéséért, valamint a globális megatrendek kutatásában, illetve az automatizált vezetés fejlesztésében Magyarországot meghatározó szereplővé emelő egyetemi és kutatóintézeti programok támogatásáért kapta.

Ez az elismerés rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, mely a tehetséges magyar mérnökök innovatív munkájának köszönhető. Ezért a díjat elsősorban kollégáimnak szeretném megköszönni, hiszen rengeteg munkájuk van ebben. Köszönettel tartozom a Magyar Tudományos Akadémiának, valamint a Bosch-sal együttműködő egyetemeknek és oktatási intézményeknek, hiszen a közös munka eredményeként egyre több a magas színvonalú szakmai tudással rendelkező mérnök. Ők azok, akik nélkülözhetetlenek közös célunk eléréséhez, hogy a magyar tehetségekkel alakítsuk jövőnket – nyilatkozta Oliver Schatz.

A Bosch csoport 9 magyarországi vállalatával a legnagyobb külföldi ipari munkaadó Magyarországon, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ több mint 2200 mérnökével Németország után Európa legnagyobb K+F központja, ahol az autóipar legújabb vívmányain dolgoznak. A vállalat jövőt alakító technológiai törekvései, innovációs megoldásai több mint száz év szakmai tudására és tapasztalatára épülnek. A Bosch széles körű kompetenciája megbízható alap a hálózatba kapcsolt világ trendjeinek folyamatos alakításához és egy új, a hazai munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő műszaki értelmiségi generáció kineveléséhez.

A Magyar Tudományos Akadémia a Wahrmann Mór által létesített adományból 1897 óta jutalmazza a kereskedelem és ipar területén elért kiváló érdemeket. Az MTA 2003-ban felújította a díjat, hogy példává avassa a gazdasági élet területén tevékenykedő, a tudomány és a kutatás támogatásában kimagasló érdemeket szerzett személyek tevékenységét.

Kiemelt Partnereink