Beszállítók Az autóipart is megcélozza a tatabányai BECOM

Az autóipart is megcélozza a tatabányai BECOM

MTI/autopro.hu | 2011.11.11 13:09

Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő, osztrák tulajdonú BECOM Electronics Hungary Kft. átadta pénteken 2000 négyzetméteres új üzemcsarnokát, amelyben digitális árammérő órákat gyártanak.

Hirdetés

A beruházás költsége 480 millió forint, ehhez a társaság 144 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást kapott. – A beruházással az első lépcsőben 20 új munkahely jött létre, a bővítés önrészét a magyar üzem termelte meg – mondta a társaság ügyvezetője a csarnok átadása alkalmából rendezett ünnepségen.

Johann Bock kiemelte, a bővítéssel kétszeresére növelték az üzem termelési és logisztikai területét. A következő időszakban a BECOM 820 millió forint technológiai korszerűsítést hajt végre a gyárban. A hosszú távú tervek szerint a jelenleg 97 fős létszámot 250 főre bővítenék.

Az osztrák székhelyű BECOM Electronics GmbH tulajdonában lévő társaság a többi között digitális elektromos mérőórákat, kijelzőket, LED világítási és kórházi kommunikációs rendszereket, mikrofonokat, fényszóró alkatrészeket gyárt például a Panasonic, a Siemens, a GE-Medical számára.

A társaság értékesítésének nettó árbevétele az elmúlt 3 üzleti év során folyamatosan emelkedett, 2009-ben meghaladta az egymilliárd forintot. A jelenlegi gazdasági év a magyar vállalat számára rekordot jelent, a forgalom 40 százalékkal, közel 7 millió euróra nő.

A stratégiai célok között a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évi árbevétel-növekedés szerepel. A Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő üzem fejlesztéseként jövőre az autógyártási termékekre vonatkozó műszaki szabványok tanúsítványainak megszerzését tervezik és a magyar leányvállalatot önálló cégként vezetik be a piacra – mondta el az ügyvezető.

A BECOM GmbH a burgenlandi Lockenhausban működik, elektronikai gyártást és fejlesztést végez. A cég a burgenlandi, tartományi tulajdonban lévő BEWAG áramszolgáltató leányvállalata, dolgozóinak száma a tatabányai gyárral együtt 500 fő.

Kiemelt Partnereink