Beszállítók Átszervezi kutatásait a BASF

Átszervezi kutatásait a BASF

autopro.hu/P.B. | 2021.12.14 09:19

Átszervezi kutatásait a BASF

Fotó: BASF Press photos

Átszervezi kutatási tevékenységeit a német BASF annak érdekében, hogy a vállalat fenntarthatóbban működhessen a jövőben. A cél egy központi, globális kutatási részleg létrehozása, amihez az ügyfelek és a BASF egységei is jobban hozzáférhetnek.

Hirdetés

A BASF vegyipari vállalat a következő évben átszervezi – összevonja – kutatási tevékenységeit. A fenntarthatóság felé való átalakítás a kutatással kezdődik - mondta erről Melanie Maas-Brunner igazgatósági tag csütörtökön Ludwigshafenben.

A vállalat ambiciózus fenntarthatósági célokat tűzött ki maga elé. Ahhoz, hogy ezeket elérje, még inkább ügyfélközpontúvá kell válni a BASF-nak, valamint a kutatás-fejlesztés területén összegyűlt tapasztalatokat és ismereteket is összpontosítani szeretné a konszern.

Ezért integrálni kívánják azokat az üzleti vonatkozású kutatási egységeket, amelyek korábban a három kutatási terület részét képezték. A BASF reméli, hogy ennek eredményeként nagyobb hangsúlyt kapnak az ügyfelek igényei. A csoport a jövőben több vállalati részleg számára releváns kutatási tevékenységet kíván egy központi, globális kutatási részlegbe tömöríteni – írja az Automobilwoche.

Cél a fenntarthatóság

Fenntarthatósági céljainak elérése érdekében a BASF fel akarja gyorsítani a körforgásos gazdaság fejlesztését és a digitalizáció térnyerését vállalaton belül, valamint egyre inkább karbonsemleges működésre állnának át.

Kutatásai során a BASF az elektromobilitásra és a mezőgazdaságra összpontosít, például az e-autók innovatív hűtőfolyadékaira vagy a mezőgazdasági precíziós alkalmazásokhoz használt új technológiákra.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink